Tako Cambridgevi, kot Susseški so se namreč letos odločili za črno-belo božično fotografijo, kar na britanskem kraljevem dvoru v zadnjih desetletjih ni ravno v praznični navadi. Princ William in princ Harry pa sta šla še korak dlje in slavnostno tradicijo družinskega portretiranja tokrat vsak na svoj način naredila še malo bolj posebno. 

Harry se je s soprogo Meghan, s katero se z njunim sinom Archiejem mudita na drugi strani Atlantika, letos odločil izogniti navadni pošti. Zakonca sta sprejela okolju prijazno odločitev in praznično voščilo poslala izključno elektronsko. 

Vojvodinja Meghan in princ Harry sta ljubitelja črno-bele fotografije. Tako svoje zaročne in poročne kot tudi krstne portrete Archieja imata v tej tehniki.

Na nadvse sproščeno družinsko fotografijo, kjer vsi trije posedajo na tleh pred okrašeno smrečico, sta napisala: »Želimo vam vesel božič in srečno novo leto. Od naše družine za vašo,« voščilo pa je imelo tudi posebne učinke, svetlikajoče se bleščice. Črno-bela fotografija je v brezčasni spomin ujela prvi božič mlade družinice, ki ni skrivala veselja nad dejstvom, da lahko praznike preživijo po svoje, daleč stran od toge kraljeve tradicije. 

William in vojvodinja Kate pa na drugi strani že leta marljivo spoštujeta kraljevi protokol in tudi letos sta z otroki božični večer preživela pri kraljici ter se naslednje jutro udeležila tradicionalne božične maše na posestvu Sandringham. Kot vsako leto sta po pošti poslala tudi nešteto papirnatih voščilnic z družinskim portretom, ki ga je posnel profesionalni fotograf, izjemo sta naredila le pri fotografiji, ki sta jo za praznike delila z javnostjo. 

To je posnela kar Kate, ki se zadnje čase dobro znajde s fotoaparatom v roki, poleti je posnela tudi rojstnodnevne portrete prvorojenca princa Georga. Na črno-beli fotografiji Kate tako ni prisotna, je pa v objektiv ujela svojega moža, ki na lička poljublja najmlajšega princa Louisa, ob njem stoji princesa Charlotte, George pa v kratkih hlačah z dinozavri sedi na otroškem stolčku. 

Vojvodinja ima očitno nos za spontane trenutke, pri nastajanju tokratnega portreta pa jo je morda navdihnila tudi sproščena družinska voščilnica Sussexov.