S hitrimi dietami ne boš dosegla dolgoročnih rezultatov. Uspelo ti bo le s postopnim uvajanjem zdravega življenjskega sloga in čudežno rastlino, ki ti pomaga občutiti sitost in zmanjša apetit. Te zanima, katera rastlina je to? Beri naprej.

Nekaj teorije, za lažje razumevanje

Ko govorimo o sitosti, je z njo najbolj povezan želodec. Pa ne le ta, tudi možgani imajo pri tem bistveno nalogo. In kako vse skupaj poteka? Zgornjemu delu želodca, torej tistemu, ki sproži občutek sitosti, rečemo kardia. Prav v tem delu so namreč receptorji, ki fizično raztezajo in krčijo želodec. Ko tega napolnimo s hrano ali tekočino, se kardia raztegne. Posledično vagusni živec, ta je namreč odgovoren za uravnavanje prebave, sporoči delčku možganov, rečemo mu hipotalamusu, informacijo, da smo siti.

Prav zaradi tega dejstva mnogi svetujejo: »Ob jedi popijte veliko vode in tako hitreje občutite sitost.« Če boš spila preveč vode, boš hitro spet lačna in se najedla do nezavesti. Kar pa je še huje, saj se bodo kilogrami takrat povečali kar dvakratno.

Spoznaj rastlino konjak

Ne, ne govorimo o alkoholu. Vemo, da ti je to najprej padlo na pamet. Nisi edina. Pravzaprav gre za azijski konjak. Ta vsebuje vlaknino, ki je odlična za urejanje prebave. Japonci ga uporabljajo za želatinaste omake. Vlaknine pa pri nas najdemo v fižolu, ovsu, ječmenu, suhih slivah. Prav te pa ob zadostnem vnosu omogočajo in podaljšajo občutek sitosti, kar je ključnega pomena pri vsaki dieti.

Konjak nase veže sladkorje in maščobe, ki prinašajo odvečne kilograme, ter deluje kot naravno odvajalo, ki se uporablja za pomoč ljudem s črevesnimi in prebavnimi težavami. Zmanjša namreč količino zaužitih kalorij, ker nase veže prav tisto, kar nas redi.

Glukoman(ija) kilograme zbija

Če poznaš rastlino konjak, si zagotovo že slišala za Glukomanan. Je edini izdelek za hujšanje, ki ga je potrdila Evropska agencija za varnost hrane ali EFSA. Glukomanan je rastlinskega izvora, gre namreč za izvleček iz gomoljev rastline konjak. V prebavilih veže vodo in tvori debelo plast gela, ki napolni želodec in s tem naredi občutek sitosti. Poveča tudi raven dobrega holesterola in uravnava krvni sladkor. Glukomanan ustreza najvišjim standardom kakovosti. Je edinstven pripomoček za hujšanje, ki ob kalorično manj bogati hrani in gibanju prinese želene rezultate. Skratka, vse, kar pred poletjem potrebuješ. 

Prof. dr. Borut Štrukelj: »Obetavni učinki se kažejo pri uporabi glukomanana. Le glukomananu je Evropska agencija za zdravo prehrano pripisala pozitivne učinke na hujšanje.«