Odzivi na vaše napovedi so različni. Kakšni so in kako jih razumete?

Odzivi na moje dosti točne napovedi so dobri, pozitivni. Včasih dobim klic bralcev, ki želijo poklepetati o političnem dogajanju ali izvedeti še kaj več o tistem, kar sem povedal v intervjujih. Nikoli pa me za povedano ni nihče obsojal. Zgodi se lahko, da so moje želje eno, astrološke analize in prognoze pa kažejo čisto drugo. No, slišal sem tudi že komentar, da sem preveč drzno napovedal kaj, kar je bilo v nasprotju z željami komentatorjev, a zavedati se je treba, da življenje skoraj nikoli ne teče v najbolj zaželeno smer, vsaj ne premočrtno. Kozmične sile pač delujejo, ne oziraje se na to, kaj mi mislimo in pričakujemo, in nam največkrat podirajo načrte. V svojih napovedih sem še dosti mil in vam odgovarjam precej zavito, da ne bi koga s preveč neposrednimi besedami vrgel iz tira, ga prestrašil. Ponavadi se stvari dogajajo v veliko bolj drastični, kruti obliki od tiste, ki jo predvidevam oziroma se nakazuje.

Rešitev za Slovenijo bo prinesla sodobna politična skupina, ki bo nabrala dovolj glasov volivcev, da bo povedla s projektnim povezovanjem skupin, ki se sicer ne bi povezovale. 

Moja naloga je, da vas najprej vprašam, kaj se bo dogajalo v političnih vodah. Kdo bo slavil spomladi na volitvah?

Marec, april in začetek maja bodo precej naporni zaradi težkih kozmičnih vplivov in stresnih, že kar napadalnih aspektov. Merkur bo v ovnu med 23. marcem in 15. aprilom retrograden, a v izredno občutljivih, konfliktnih razmerjih, kar bomo čutili po energični retoriki, vračanju v preteklost, poslušanju obtožb in očitkov. Temu bomo v medijih priča že med zimskimi počitnicami. Prednost bodo vsekakor imele stranke, ki se bodo oddaljevale od razdvajanja družbe na desno in levo. Sicer bodo imele spoštljiv odnos do preteklosti, a z zavedanjem nevarnosti ponavljanja starih napak, zdrsa v kalup retorike poslancev zadnjih nekaj mandatov, ki se obkladajo z neslanostmi in so kvazimodrejši. Sredi maja se bo zgodil pomemben kozmični premik s prehodom Urana v znamenje bika. Pred tem nam je ta planet več kot sedem let v ovnu pretresal možgane s šoki, aferami, nastopaštvom poslancev in drugih predstavnikov oblasti pred kamerami in mikrofoni. Vlade niso znale prisluhniti gospodarstvu, da bi ustvarile dovolj ugodno poslovno okolje s predpisi in bi državljani imeli več od gospodarske rasti. Pozitivni novi položaj Urana v biku bo Sloveniji prinesel zelo spodbudne energije.Kako se bo to kazalo?

Pojavila se bo novodobna stranka ali več novodobnih strank, ki bodo upoštevale tradicionalne vrednote, nacionalno bogastvo. S sodobnimi metodami bodo še bolj spodbudile rast in razvoj, znanost, zasebno iniciativo ter dobro unovčevanje državnih podjetij, ki niso strateškega pomena. Katera stranka bo dobila na volitvah največ glasov? Vsekakor bo SDS še naprej imela zelo visoko podporo. Tudi če bi dosegla relativno zmago na volitvah, pa bi nastal problem sestave koalicijske vlade. Vemo, da ima ta stranka problem povezovanja s sorodnimi desno usmerjenimi strankami, z levimi pa sploh ni kompatibilna. Rešitev za Slovenijo bo prinesla sodobna politična skupina, ki bo nabrala dovolj glasov volivcev, da bo povedla s projektnim povezovanjem skupin, ki se sicer ne bi povezovale.

Bo usmerjena desno ali levo?

Ne bodo se opredeljevali, vsaj ne v predvolilnem obdobju.

Desnica torej ne bo zmagala?

Najverjetneje.

Seveda se v Evropi lahko zgodijo teroristični napadi z jedrskim orožjem, a to ne pomeni, da bi morale po nas že kar padati bombe. Kitajsko leto psa, ki je pred nami, bo vsekakor prineslo zagrizen boj, a ne le za oblast, marveč tudi boj zloveščih sil maščevanja in kibernetskih tolp, ki lahko naredijo ogromno škode. 

Sva lahko še bolj konkretna – komu se obeta zmagoslavje?

Tranzitno gibanje Marsa po 16. maju v vodnarju bo vplivalo na predvolilno kampanjo, volitve in sestavljanje vlade poleti. Znamenje vodnarja podpira bolj sodobne in v prihodnost zazrte stranke, kot je denimo Stranka dobre države (SDD), ki jo vodi dr. Bojan Dobovšek. Strokovnjak in politik bo gotovo za sabo potegnil kar nekaj članov svoje prvotne stranke SMC in tistih nezadovoljnih državljanov in strokovnjakov, ki so doslej stali ob strani. Morda mu bo primanjkovalo odločnosti, ker je po naravi mila in pomirjajoča duša, rojen v znamenju rib. Samozavest in bojevitost je do volitev še mogoče pridobiti. Spomnimo se le preobrazbe predsednika vlade dr. Mira Cerarja, ki je prestavo premaknil iz prve kar v četrto in peto. Skupina okoli Marjana Šarca bi bila prav tako lahko dobrodošla na političnem prizorišču; kot smo videli na predsedniških volitvah, državljani hočejo predstavnike, ki ne bodo medli, zazrti v preteklost, ki se ne bodo dali pretentati neučinkoviti evropski politiki in izkoriščevalskim lobijem. Takšna prenovljena politična ponudba bi na volišča najverjetneje le privedla več volivcev, mobilizirala tudi mlade, ki želijo ostati v domovini, se tukaj zaposliti in končati stare sramotne zgodbe. Možna datuma volitev sicer za večjo udeležbo na volitvah nista najboljša izbira. V prvih dveh nedeljah junija bodo močni nenavdušujoči kozmični vplivi, ki jih že poznamo; med drugim bosta Sonce in Merkur v konfliktu z Neptunom. Tretjega junija bo verjetno malce ugodnejši dan, naklonjen sodobnim strankam, 10. junija pa se nakazujeta manjša udeležba volivcev in večja naklonjenost tradicionalnim strankam.Najhujši scenariji glede svetovne politike svarijo pred jedrskimi napadi grozljivih razsežnosti tudi na evropskih tleh. Ali se kaj takšnega zares lahko zgodi ali gre v prvi vrsti za vzbujanje strahu in panike med navadnim prebivalstvom oziroma t. i. dolgoročno uničevanje v rokavicah?

Seveda je marsikaj možno. Avtorje teh scenarijev bi bilo treba povprašati, na kakšni podlagi to trdijo. Sicer pa vidimo, da so trenutne razmere na Daljnem vzhodu že blizu jedrskemu spopadu. Trump s svojimi nediplomatskimi izjavami prav nič ne prispeva k pomiritvi napetosti s Severno Korejo. Zakaj bi bila lahko Evropa tarča jedrskega napada, mi ni znano, vsekakor pa bi čutili kolateralno škodo, če bi bilo na drugem koncu sveta izstreljenih nekaj jedrskih konic. Seveda se v Evropi lahko zgodijo teroristični napadi z jedrskim orožjem, a to ne pomeni, da bi morale po nas že kar padati bombe. Kitajsko leto psa, ki je pred nami, bo vsekakor prineslo zagrizen boj, a ne le za oblast, marveč tudi boj zloveščih sil maščevanja in kibernetskih tolp, ki lahko naredijo ogromno škode. Vidite, kaj se dogaja z Merklovo. Tako kot sem napovedal, ji podpora drastično pada.

Sram nas je lahko, da dopuščamo take katastrofalne razmere, sram naše državljanske neodločnosti, pasivnosti, kot smo ji bili priča na zadnjih predsedniških volitvah. S tako nizko udeležbo so prevaranti samo dobili glas, sporočilo, da nas lahko še naprej goljufajo in si prilaščajo naš denar, naše žulje. 

Vaša splošna napoved za Slovenijo v letu 2018 je v primerjavi z minulimi leti sicer skoraj sanjsko lepa. Dejansko stanje tega še ne kaže. Največji problemi so povezani z zdravjem in splošno korupcijo na vseh ravneh oblasti po načelu Kdor ima denar in vpliv, si lahko privošči vse. Je to – to, za kar so se borili naši predniki in kar bomo predali otrokom?

Moja splošna astrološka napoved daje prednost pozitivnim procesom, ki jih v minulih letih krize ni bilo. To poudarjam zato, da bomo opravili s pesimizmom in izkoristili možnosti za splošen gospodarski, družbeni in osebni razvoj, ki jih imamo že zdaj in se nam bodo še bolj ponujale. Z zagrizenostjo, vztrajnostjo, marljivostjo in bojevitostjo psa ter z modrim državnim vodstvom, ki ga lahko izvolimo, če se bomo v večjem številu udeležili volitev, lahko skupaj dosežemo pomemben premik naprej. Volivci smo tisti, ki se moramo aktivirati, iti na volišča in glasovati za tiste ideološko neobremenjene stranke, ki so se sposobne povezovati z drugimi na podlagi projektov ter lahko z odločnostjo začnejo odpravljati probleme, ki jih navajate. Ni res, da ne moremo nič storiti! Pasivni volivci naj se spomnijo uporniških prednikov, na katere smo lahko ponosni – od kmečkih puntarjev, marčnih revolucionarjev in borcev za svobodo do osamosvojiteljev. Treba je podpreti tiste naše predstavnike v politiki, ki se ne grizejo med seboj in pozabljajo na svoje poslanstvo – na to, da morajo v našem imenu delati dobro za nas vse! Sram nas je lahko, da dopuščamo take katastrofalne razmere, sram naše državljanske neodločnosti, pasivnosti, kot smo ji bili priča na zadnjih predsedniških volitvah. S tako nizko udeležbo so prevaranti samo dobili glas, sporočilo, da nas lahko še naprej goljufajo in si prilaščajo naš denar, naše žulje. Krivda za takšno stanje je tudi na neodgovornih volivcih, ki ne gredo na volišča. Drži pa, da bi nam koristil pravičnejši volilni sistem, po katerem bi lahko bolj neposredno volili poslance.Zakaj bi davkoplačevalci volili politike, ki v prvi vrsti le iščejo prepir, se v nedogled prerekajo, sebe pa idealizirajo? To velja tako za desne kot leve.

Tukaj nosijo veliko krivdo mediji, v prvi vrsti televizija, ki ves čas v goste vabi oziroma promovira že tisočkrat prežvečene politike. Premalo prostora in časa se namenja bolj pozitivnim novim osebnostim.

S tako šibko slovensko nacionalno zavestjo, kot jo zaznavamo, bi se zlitje z večjimi narodi lahko zares zgodilo v nekaj generacijah. Upajmo, da bo jedro Slovencev vendarle vzgajalo potomce v nacionalnem duhu in domoljubju in bodo mladi vendarle spoznali, da smo nekaj posebnega, samonikli, univerzalni in se ni treba sramovati svojih nacionalnih korenin in slovenskega jezika. 

Ogromen problem ostaja brezposelnost, pa čeprav statistika morda vsake toliko kaže drugače, saj je dvig zaposlovanja opazno največji v t. i. pisarniških, birokratskih poklicih, ki nimajo kaj dosti povezave z resničnim življenjem in sposobnostjo naroda, da se razvija in ohrani svojo edinstvenost. Ali zvezde kažejo izginotje slovenskega rodu že čez nekaj generacij ali je ta bojazen odveč?

Mislim, da se je s to bojaznijo treba soočiti, ker bi bila lahko resnična! Čeprav se je slovenski rod ohranil več kot tisoč let kljub bistveno težjim časom, krutim gospodarjem in potujčevanju, to ne pomeni, da novodobne oblike nacionalne erozije z globalizacijo, samopotujčevanjem in dopuščanjem vdora tujih jezikovnih vplivov, miselnosti in običajev ne morejo biti na daljši rok uničujoče. S tako šibko slovensko nacionalno zavestjo, kot jo zaznavamo, bi se zlitje z večjimi narodi lahko zares zgodilo v nekaj generacijah. Upajmo, da bo jedro Slovencev vendarle vzgajalo potomce v nacionalnem duhu in domoljubju in bodo mladi vendarle spoznali, da smo nekaj posebnega, samonikli, univerzalni in se ni treba sramovati svojih nacionalnih korenin in slovenskega jezika. Slovenska samozavest se bo začela odločneje dvigovati v kratkem. Morda že pol leta po volitvah, ker se bo takrat za Slovenijo začelo novo tridesetletno razvojno obdobje.

Žalostno je, da beseda domoljub v očeh nekaterih velja za psovko.

Res je, za to je kriva naša hlapčevska drža, o kateri je pisal že Cankar. Klanjamo se v prvi vrsti angleško govorečim gospodarjem.Pa skleniva najin pogovor z manj težko, bolj nevtralno temo – vremenom. Junija ste pravilno napovedali, da t. i. indijanskega poletja ne bo in nas lahko že novembra preseneti sneg. Kakšni bodo zima, pomlad in poletje 2018?

Sredina zime bo pod vplivom dveh mrkov – 31. januarja popolnim luninim in 15. februarja delnim sončnim. Močne energije takšnih nebesnih pojavov prinašajo bolj ostre zime, čeprav lahko tudi s precej sončnim vremenom – vsaj na smučiščih, kjer utegne biti dovolj snega za dobro smuko. Veliko padavin lahko zapade že kmalu po novem letu, posebno pod vplivom močne polne lune v raku. Tak pojav se je zgodil 12. januarja 2017, ko smo imeli snežni metež ob enaki polni luni. Po 11. januarju bi lahko več mraza škodilo drevju in nam. Ob koncu februarja bo znova veliko moče, nekaj zaradi taljenja snega in ledu, ponekod pa zaradi povečanih padavin, kar se bo dogajalo do začetka marca. Težke kozmične sile bodo v prvi polovici pomladi neugodne. Pričakujemo lahko tako toplejše kot mrzle sapice, kar bo škodilo vrtičkarjem in sadjarjem. Zaščita pred pozebo in škodljivci bo nujna.