Želim si svojega moža, njega pa spolnost ne zanima

Spoštovani, večkrat sem že v rubrikah, kot je vaša, prebrala o težavah moških z ženskami, ki jim ni do spolnosti. V najinem odnosu z možem pa je prav obratno. Tisti, ki mu ni do spolnosti, je on. Skupaj sva že pet let, poročena in imava dveletno hčerko. Stara sva dvaintrideset in petintrideset let. V začetku zveze mi je bilo všeč prav to, da je bil bolj zadržan, zato ob njem nisem imela neprijetnega občutka, da me hoče na hitro spraviti v posteljo. Bilo mu je do pogovorov o najrazličnejših temah in hitro sva odkrila, da imava mnogo skupnega. Precej časa sva bila že skupaj, pa še nisva imela spolnih odnosov. Všeč mi je bilo, da je počakal na mojo pobudo. Prvi dve leti sva bila skupaj le ob vikendih, ker drugače ni bilo mogoče. Spolne odnose sva imela bolj poredko, ne vsak teden. Bolj ko sem ga spoznavala, bolj mi je bil všeč in vedno več sem čutila do njega. Tudi moje poželenje do njega je postajalo močnejše. Sanjarila sem, da ko bova živela skupaj, se bova pogosto ljubila. Po dveh letih sva se poročila in zaživela skupaj. Moje želje se niso uresničile. Spolnosti ni bilo nič več kot prej, morda celo manj. Večkrat je imel težave z erekcijo. Rekla sem mu, naj obišče zdravnika, pa ni hotel. Rekel je, da ima le občasne težave. Dajala sem pobude, pa ni bilo nič iz tega. Mož je vedno našel izgovore, zakaj ne bi. Tako je tudi danes. Jaz si ga želim, on pa je utrujen, pod stresom, boli ga glava ali pa je zaspan, ko pride z rekreacije. Sem urejena in privlačna ženska in od sodelavcev večkrat dobim kakšen kompliment. Mislim, da z možem nekaj ni v redu. Težko mi je, ker se v vsem drugem fantastično ujemava in dopolnjujeva. Je tudi čudovit oče.


Ana

Pravico imate, da se vaša ženskost razcveti

Razumem vašo skrb in stisko, v kateri ste se znašli. Živite z možem, ki ga ljubite in si ga želite, on pa se vede do vas, kot da sta le dobra prijatelja. Ljudje smo tudi spolna bitja in v spolni ljubezni, torej v ljubezni med žensko in moškim, povežemo spolnost z ljubeznijo. Ljubimo kot čustveno, duhovno pa tudi čutno, telesno bitje. To ste začutili tudi sami, ko pravite, da je vaše poželenje postajalo močnejše, ko sta se čustveno zbližala. Prav čustvena bližina je tista, ki spodbuja poželenje. Pri vašem možu je poželenje šibko že od začetka zveze. Zdaj se verjetno tega zavedate. Kot mlada ljubimca nista imela spolnih odnosov niti vsak vikend, ko sta bila skupaj. Kaj se skriva za tem, je vprašanje. Dejstvo je, da je njegovo poželenje do vas zelo šibko. Verjetno ste bežali pred tem spoznanjem že ves čas vajine zveze.

Spomnim se gospe, ki je s podobno težavo prišla k meni. Tolažila se je, da pač nihče ni popoln, da pa ima njen mož množico dobrih lastnosti, le do spolnosti mu ni. Pozneje ji je priznal, da ga privlačijo moški in da si ne more pomagati. Povedal je, da je nagnjenje do lastnega spola že ves čas čutil v sebi, da pa se je bal to razkriti staršem, ker je vedel, da homoseksualnost obsojajo. Morda je tako tudi v vašem primeru. Ne omenjate, da bi se mož zanimal za druge ženske, da bi ga sploh vznemirjale. Če bi se to dogajalo, bi začutili in opazili. Vajin splošni odnos opisujete kot dober, ljubeč, z možem se razumeta in ujemata v vsem, le spolnost je problem. Nekatere homoseksualne in biseksualne osebe, ki izhajajo iz homofobnih družin in okolij, še vedno težko sprejmejo svojo naravo. Poskušajo se prilagoditi in si izberejo partnerja, ki jih osebnostno privlači, spolno pa si ga ne želijo. Taka zveza prej ali slej pripelje do poloma. Žal vas ne morem potolažiti, da vse dobre osebnostne lastnosti moža lahko nadomestijo njegovo spolno hladnost do vas. Zdi se mi, da se tega že zavedate.

Postavite moža pred dejstvo. Povejte mu, kaj si mislite o njegovem vedenju. Njegovi izgovori, zakaj mu ni do spolnosti, so res le izgovori. Na spolno poželenje lahko negativno vplivajo utrujenost, stresi, telesne bolezni, tudi jemanje nekaterih zdravil. Taka stanja so občasna. Za vašega moža pa je to stanje trajno in se vleče že od začetka vajine zveze. Za vas je pomembno, da pridete težavi do dna. S tem boste pomagali sebi, posredno pa tudi njemu. Predlagajte mu pregled pri urologu, da izključijo morebiten telesni vzrok njegovih težav. Kako boste ravnali naprej, je odvisno od vaše notranje moči. Nikakor ne vztrajajte več v stanju, ko vedno znova doživljate zavrnitve kot ženska. Tega si ne smete več dovoliti. Vso pravico imate, da si ustvarite življenje z moškim, ki vas bo ljubil tudi kot spolno bitje. Šele ob takem partnerju se bo vaša ženskost lahko v polnosti razcvetela. Dovolite si, da ta spoznanja čim prej dozorijo v vas.


Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE