Posebnih izkušenj za obisk hribov ne potrebujemo, pozorni smo le na kakovostno obutev pa kakšno plastenko pijače in morda prigrizek, če načrtujemo daljši pohod, smiselna je tudi zaščita proti mrčesu in klopom, predvsem pa sta nujni dobra volja in želja po kakovostni rekreaciji. Podvig vas bo nedvomno navdal z energijo in pozitivnimi občutji, hvaležno vam bo telo, hvaležen vam bo um.

Ste vedeli, da lahko že med eno uro hoje porabimo do 500 kalorij? Če ste se podali v strm klanec, bo izkupiček še toliko večji, skratka, redni obiski hribov so ne le prijetni, temveč tudi koristni, če želimo pred poletjem izgubiti kakšen kilogram. Hoja v hrib je tudi izjemno učinkovita za oblikovanje mišic zadnjice, nog in spodnjega dela trebuha, pri tem pa je seveda najboljše to, da si lahko sami odmerjamo intenzivnost treninga. In še, med takšno vadbo so sklepi mnogo varnejši kakor na trdem asfaltu!

Hoja navkreber je odlična za uravnavanje ravni sladkorja v krvi, obvarovala pa nas bo tudi pred boleznimi srca, težavami s holesterolom in prenizkim ali previsokim krvnim tlakom ter pomagala pri okrevanju po hujši bolezni ali napornem zdravljenju. Številne raziskave so še pokazale, da ravno obiski hribov občutno pomagajo pri zdravljenju depresije, saj je rekreacija v naravi odlična za dvigovanje ravni serotonina ali hormona sreče.

Hoja v hrib krepi ustvarjalnost pri posamezniku, spodbuja miselni tok in odpira oči, pravijo mnogi, ki so prav med takšnimi pohodi odkrili rešitev za težave v službi, družini, med prijatelji … V naravi tudi krepimo prijateljske vezi in se neizmerno zabavamo ter ustvarjamo nove, čudovite spomine – daleč od vsakodnevnega kaosa in vrveža ter neprijetnih zvokov avtomobilov.