Zakaj covid-19 ni samo »navaden prehlad«?

Pri vsaki bolezni nekaj bolnikov zboli z blagimi znaki okužbe, nekateri s srednje hudimi, tretji s težko klinično sliko. Pri covidu-19 v nasprotju z gripo opažamo, da je odstotek tistih, ki potrebujejo sprejem v bolnišnice in zdravljenje v intenzivnih enotah, višji.  

Tudi pri sicer mladih in zdravih opažamo, da potrebujejo daljšo rehabilitacijo, tudi ko večina kliničnih težav že izzveni. Navajajo težave s spominom, koncentracijo, prizadet je predvsem kratkoročni spomin. Bolniki poročajo, da se ne spomnijo, kaj so se pogovarjali, težje prikličejo besede, to stanje pa, preden se začne umirjati, lahko traja tudi dva, tri mesece. 

No, pri navadnem...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!