Ni vsako živilo primerno za prazen želodec, preberite si, s čim mu je bolje prizanesti, kajti neustrezen prvi obrok nam lahko pošteno zagreni dan!

Paradižnik

Na splošno je paradižnik super živilo: poln je vitaminov in antioksidantov, da ne govorimo o njegovem božanskem okusu. A vendarle, niso primerni za vsak del dneva: če ga zaužijemo na tešče nam lahko v kombinaciji z želodčno kislino izzovejo zgago in celo bolečino.



Citrusi

Limone, pomaranče, grenivke, mandarine in vse druge kisle dobrote, ki nas v teh mesecih zalagajo z vitaminom C, so navsezgodaj preprosto povsem neprimerni. Želodcu bodo pridelali neugodno ščipanje, kislina pa lahko škoduje tudi sluznici in povzroči celo ranice v ustni votlini.



Kvašeno testo

Kvas na tešče nikakor ni prijatelj našega organizma, lahko nam pridela napihnjenost in prebavne motnje.



Kumare

Njihova sezona se je že končala, a vendarle, da boste vedeli za prihodnje poletje: na splošno vsa surova zelenjava navsezgodaj draži želodec in spodbuja zgago in napihnjenost.



Jogurt

Resda je neprecenljiv izbor kakovostnih bakterij, ki pomembno ohranjajo ravnovesje v črevesni flori – toda uživanje jogurta navsezgodaj je nekako potratno. Namreč, želodčna kislina uniči dragocene bakterije.