Biti v stalni pripravljenosti in imeti v glavi načrt dostopnih toaletnih prostorov za primer nenadne nuje po uriniranju je ne samo izziv za vsako žensko, ampak tudi precejšen stres. Poleti je uporaba vpojnih pripomočkov pri nehotenem uhajanju urina nemalokrat težavna, saj so poletna oblačila svetla in lahka, zato morajo vpojni pripomočki zadostiti diskretnosti, precejšnji vpojnosti ter uspešni nevtralizaciji neželenega vonja. Ker pa se razlikujejo stopnje oz. količina nehoteno izločenega urina od ženske do ženske, se temu primerno razlikujejo tudi vpojne predloge glede na velikost in zmožnost vpijanja tekočine. Zaradi vročine in vlage, ki pripomoreta k prekomernemu potenju in razvoju neprijetnih vonjav, je obvladovanje oslabljenega mehurja oz. nehotenega uhajanja urina poleti zahtevnejše.Pogosto ženske za zaščito pri nenadzorovanem uhajanju urina uporabljajo tudi higienske vložke. So preprosta rešitev, tanki in največkrat na voljo v domači kopalnici. Pa so higienski vložki res ustrezna izbira? Higienski vložki in vpojne predloge za zaščito pri nehotenem uhajanju urina izgledajo enako, prilepijo se na spodnje perilo in so namenjeni zaščiti pred iztekanjem. Med njimi pa je nekaj pomembnih razlik: zgradba vpojnih predlog je prilagojena hitrejšemu vpijanju iztekajočega se urina, vrhnja plast predloge in posebna zgradba vpojnega jedra omogočata, da koža ostane suha, s čimer se zmanjša možnost vzdražene kože oz. morebitnega inkontinenčnega dermatitisa. Vpojne predloge pri težavah z nenadzorovanim uhajanjem urina tudi nevtralizirajo neprijeten vonj, ki je pogosto pokazatelj težav z uhajanjem urina. Sama vpojnost higienskih vložkov pa se ne more primerjati z vpojnostjo predlog za zaščito pri nehotenem uhajanju urina, ki imajo vdelane še dodatne zaščite pred iztekanjem urina.Abena-Light so visoko kakovostne in diskretne vpojne predloge danskega proizvajalca Abena ter so na voljo v različnih velikostih in vpojnostih. Razpon vpojnosti predlog sega pri manjših težavah z nenadzorovanim uhajanjem urina od 180 ml pa do 350 ml, pri srednje težkih nevšečnostih pa od 500 ml pa vse do 850 ml. Pri izbiri velikosti vpojnih predlog pa naj bosta pri izbiri v ospredju visoka stopnja zaščite pred iztekanjem in diskretnost.

Pri težavah z nenadzorovanim uhajanjem urina pa ne smemo pozabiti na zračnost materialov vpojnih predlog, kar ima v poletnih mesecih prav posebno vlogo. Zračni materiali vpojnih predlog Abena-Light omogočajo dobro zračenje kože pod vpojno predlogo, s čimer se zmanjša količina vlage na koži, s tem pa tudi možnost poškodb kože zaradi trenja. Med gibanjem se ves čas ustvarja trenje med vpojno predlogo in kožo ter spodnjim perilom, in če je koža vlažna, je bolj izpostavljena mehanski poškodbi. Marsikatera ženska se je že kdaj srečala z drobnimi površinskimi poškodbami in pordelo kožo pri uporabi higienskih vložkov ali vpojnih predlog pri nenadzorovanem uhajanju urina. Mehka, hitro sušeča stična površina vpojnega jedra vpojnih predlog Abena-Light preprečuje prekomerno vlažno kožo. Abena-Light vpojne predloge ne vsebujejo belil, lateksa in elementarnega klora, kar zmanjša možnost dodatnih težav s kožo. Nevtralizator vonja pa omogoča občutek svežine ves dan.
Dermatološko testirane vpojne predloge Abena-Light lahko kupite v specializiranih trgovinah z medicinskimi pripomočki, lekarnah, drogerijah Tuš ali na na spletni strani www.abena-helpi.si.

Za pomoč pri izbiri vpojnih predlog Abena-Light ali za vzorce lahko pokličete strokovne svetovalce podjetja Abena-Helpi, d.o.o., na tel. št. 01 530 47 65 ali pišete na info@abena-helpi.si.


Preizkusite vpojne predloge Abena-Light, ki pomagajo pri težavah z nehotenim uhajanjem urina. So zračne, visoko vpojne in diskretne.
Naročnik oglasne vsebine Abena-Helpi d.o.o.