Zob časa lahko načne številne dele telesa, ki jih je treba zato redno negovati s hranljivimi izdelki in jih tako varovati pred škodljivimi vplivi.

Denimo, prsi lahko neverjetno iskreno razkrijejo naša leta, če ne skrbimo za kožo dekolteja, ki je največkrat žrtev pretiranega izpostavljanja sončnim žarkom. V prihajajočih poletnih mesecih zato redno uporabljajte visok zaščitni faktor tudi na tem predelu, ki ga je tudi sicer treba redno negovati z vlažilnimi izdelki. Vrat je prav tako ena prvih žrtev zoba časa, opozarjajo izkušeni strokovnjaki, največkrat ga tik pod brado doletijo nelaskave gube in viseča koža. Izdelki s peptidi in retinolom, ki spodbujajo nastanek kolagena, so zato vedno dobrodošli.Kot rečeno, velja prepričanje, da staranje najprej prizadene predel okoli oči, na obrazu pa bi morali enako pozornost nameniti okolici ust: tam se namreč zelo rade pojavijo tanke linije gub. Uporabljajte izdelke, ki spodbujajo razvoj kolagena, kadilci in kadilke pa ste si najverjetneje zapečatili usodo, saj si kolagen, ki v našem telesu deluje kot lepilo, zapravljate z vsakim dimom. 

In, ne nazadnje, ne pozabimo na roke, ki so najbolj izpostavljen del telesa in ga zato doleti največ škodljivih vplivov: ključno je, da jih obvarujemo pred izsušitvijo, zato jih čez dan redno negujemo z vlažilnimi izdelki, zvečer pa jih nagradimo še z bolj hranljivo, tudi mastno kremo.