Kot pojasnjujejo strokovnjaki, je povsem normalno, da nam na dan izpade okoli sto las. Če je naša prehrana zdrava in ustrezna, ni strahu, da bi nam narava odvzela gostoto, saj bodo nove dlake pognale vsakič znova. 

Poglavitni gradniki las so beljakovine, zato moramo te uživati redno: če torej ne uživamo mesa ali rib, moramo poskrbeti za ustrezen vnos z mlekom, jajci, grahom in lećo. Nikoli ne smemo zanemariti železa, ki je za prenos kisika do vseh celic, tako bo slabša tudi oskrba lasnih korenin. Privoščimo si veliko listnate zelenjave, žitaric, rdečega mesa in rumenjaka. Cink je pomemben za rast in obnavljanje celic. Najdemo ga v školjkah, orehih, jajcih, špinači, grahu, sončničnih semenih, pšeničnih kalčkih in ovsenih kosmičih.Ne pozabimo na vitamin C, ki je ključen za regulacijo sebuma in absorbcijo železa. Najdemo ga v jagodah, granatnem jabolku, zelju, rdeči in rumeni papriki, brokoliju. Tudi magnezij je nepogrešljiv, če ga ne uživamo dovolj, se lahko pojavi tudi izpadanje las. Pogosto uživajmo mandlje, špinačo, lečo in rjav riž. Ne pozabimo niti na omega 3 maščobne kisline, ki lasem dajejo elastičnost. Privoščimo si plavo ribo, orešče, semena lana in buče.

Če pa se nam zdi, da izpadanje ni povsem običajno oziroma je izdatnejše kot sicer, je morda čas za posvet z zdravnikom, ki bo poskušal ugotoviti izvor težav in te odpraviti. V ozadju se lahko skrivajo izguba telesne teže, slabokrvnost, pomanjkanje cinka, hormonsko neravnovesje, bolezni ščitnice, zastrupitev ali kakšna kronična bolezen. Morda je kriv nedavni kirurški poseg ali novo zdravilo, ne nazadnje pa jo lahko naši lasje skupijo tudi zaradi stresa.