Za mnoge najboljša prijateljica dneva je nepogrešljiva tudi v gospodinjstvu, negi in na vrtu, v naslednjih vrsticah si preberite, kako lahko izkoristimo sveže mleto kavo ali pa tudi njene ostanke.

Naravno gnojilo. Kavno usedlino (še prej jo lahko razmešamo z vodo) preprosto raztresemo po vrtu ali pa razdelimo po lončnicah. Je namreč odlično gnojilo za cvetje pa tudi druge rastline, saj jih varuje pred številnimi škodljivci in kakovostno hrani zemljo.Ledene kocke. Iz kave si lahko pripravite ledene kocke, ki si jih privoščite, ko vas zagrabi želja po sladki pregrehi. Okus kave vas bo navdal z dobro voljo in energijo, povrhu pa po potlačil željo po nezdravih slaščicah.

Naravni osvežilec zraka. Posodico z usedlino postavimo v hladilnik ali pa kam drugam, kjer bi se utegnile nabirati neprijetne vonjave. Kava namreč odlično vsrka vse neprijetnosti.Sredstvo za čiščenje. Zelo umazano posodo natrite s kavno goščo in pustite delovati nekaj časa. Posodo potem pomijte kakor običajno. Kavna usedlina, zmešana z vodo, je tudi odlično loščilo za leseno pohištvo.

Učinkovit piling. Mleto kavo zmešajte z oljem, najbolje kokosovim in uporabite kot očiščevalni piling za telo. Mešanico čez nekaj časa sperite z vodo. Kavo lahko zmešate tudi z medom, ki bo koži podaril mehkobo in sijaj, povrhu pa pomagal v boju proti celulitu.Maska za lase. Preden si lase umijete s šamponom, si lasišče natrite s kavno goščo. Po nekaj minutah sperite z vodo in lase umijte kot običajno.

Proti komarjem in drugi nadlogi. Žuželke ne marajo vonja in okusa kave, zato si nekaj kapljic kave, lahko tudi malce usedline, vtrite v delček kože.