Zdravemu načinu življenja je Meghan pred poroko z britanskim princem Harryjem posvečala tudi svoj priljubljeni blog The Tig, ki je navduševal številne bralce. Američankin mladostni videz, približuje se 40. letu, avgusta jih bo dopolnila 39, in vitka postava, kljub temu da obožuje dobro hrano in zelo rada kuha, sta zavidanja vredni, in igralko so v intervjujih že neštetokrat vprašali, katere so njene skrivnosti za zdravo življenje. Leta 2015, eno leto preden je spoznala ljubezen svojega življenja, je za portal The Chalkboard Mag razkrila celo kopico svojih ritualov, dodala pa tudi recept za najljubši smuti, pet let pozneje z njim gotovo navdušuje svojega moža in prvorojenca Archieja. To je 11 zdravih zapovedi, ki se jih drži Meghan Markle. 

Foto: REUTERS/Siphiwe Sibeko

1 Dan začne s sadjem

Meghan si za zajtrk privošči obilico sadja, ki poka od vitaminov. Naj bo v obliki napitka ali na žlico, vedno je na meniju jagodičje, enkrat borovnice v kombinaciji s proteinskim praškom po okusu vanilje, drugič puding iz acai jagod s svežim jagodičjem, manuka medom in cvetnim prahom. Svoj najljubši smuti pripravi tako, da v blenderju zmeša en zavitek proteinskega praška z okusom vanilje, pol kozarca zamrznjenih borovnic, žličko cimeta, žličko čijinih semen, pol kozarca mandljevega mleka in pol kozarca kokosove vode. Včasih borovnice zamenja tudi z zamrznjenim mangom, ki mu namesto cimeta doda kurkumo v prahu, namesto mandljevega mleka pa uporabi samo kokosovo vodo. 2 Uživa prehranske dodatke Vojvodinja je zagovornica prehranskih dodatkov, saj se zaveda, da nekaterih vitaminov in mineralov z lastno prehrano preprosto ne more zaužiti dovolj. Dodatno uživa magnezij, kapljice vitamina B 12 in multivitamine, pred spanjem pa vzame še prehranski dodatek, ki pomaga uravnavati stopnjo stresnega hormona kortizola v telesu. Tu in tam si privošči še indijsko zelišče v prahu ašvagando, ki prav tako odpravlja stres in pomirja telo. 

Foto: REUTERS/Toby Melville3 Samo ena vrsta hitre hrane 

Hitra hrana za Meghan pomeni sveže stisnjeni zeleni sok. »Je hiter in je hrana,« se je pošalila v preteklosti. 


4 Stran z dietami

Američanka je zagovornica uravnotežene prehrane in tako ne skače od nezdravega načina prehranjevanja do drastičnih diet. Čeprav so mediji pred njeno poroko s princem Harryjem na veliko poročali, da je veganka, to ne drži. Sicer ima zelo rada rastlinsko prehrano, a rada si privošči tudi piščanca. Vse v mejah normale je njen moto. 

5 V restavracijah si vzame čas 

Meghan je navdušena nad hrano in rada eksperimentira z recepti ter obiskuje restavracije. Njen trik, kako ob tem ohraniti vitko postavo, je, da si moraš pri naročanju hrane vedno vzeti čas. Svetuje, da si najprej privoščiš predjed in kozarec vina ter zares uživaš ob tem, šele nato pa naročiš ostalo. Na ta način imajo tvoji možgani dovolj časa, da po prvih zalogajih ugotovijo, kako lačen si, izogneš pa se sindromu lačnih oči, ki vodi v obloženo mizo in prenajedanje. 

Foto: s_bukley/Shutterstock

6 Med jedjo pospravi telefon

Nezdrava navada, ki jo ima skoraj vsak izmed nas, je škodljiva predvsem zato, ker se med jedjo s pogledovanjem na telefon ne sprostimo, hrano zmečemo vase in se posledično, namesto siti in polni energije, počutimo slabo. Meghan se tega zaveda in zato pravi: »Pospravi telefon. Zdravo je biti prisoten v trenutku. Vse lahko počaka.« 


7 Voda z mehurčki ali brez

Meghan čez dan spije veliko vode, obožuje italijansko mineralno vodo Pellegrino, ki jo pije s koščkom limete, ali pa si v velik kozarec za vlaganje nalije filtrirano vodo, ki jo spremlja povsod, kamor gre. 

8 Enkrat na teden savna

Meghan je sicer že mama Doria Ragland navdušila nad jogo, a zvezdnica se zaveda, da dodatno potenje ne škodi, zato si enkrat na teden privošči infrardečo savno, ki iz nje potegne vse strupe. 

9 Misli pozitivno

Američanka verjame, da imajo naše misli veliko moč, zato se trudi vedno ostati pozitivna. »Noro, kako se takšno mišljenje preslika v vse v tvojem življenju,« pravi. 


10 Ima zdravo družbo

Najlažji način, kako ohranjati zdrav življenjski slog, po mnenju Meghan je, da se družiš z ljudmi, ki počnejo enako. 

Foto: Kathy Hutchins/Shutterstock

11 Prisega na akupunkturo

Meghan je v preteklosti priznala, da so jo včasih mučile tako močne migrene, da je zaradi njih pristala celo v bolnišnici. Odpravila jih je z akupunkturo, zato je sedaj velika zagovornica tradicionalne kitajske medicine. »Biti brez migren ti spremeni življenje.«