Zaščitne podloge so že dobro poznan pripomoček za preprečevanje neželenih madežev na različnih površinah. Z njimi se srečajo novopečene mamice za lažje in bolj higiensko previjanje dojenčkov, poleg tega so praktičen pripomoček za zaščito otroških posteljic in nato postelj ob odvajanju od pleničk.

Brez podlog za zaščito površin pa bi bila zlasti nega bolnikov, starejših oseb, na primer z demenco in inkontinenco, še veliko večji izziv. Te so namreč praktičen pripomoček za zaščito postelje pri nehotenem uhajanju urina, posteljni kopeli, prevezih ran, zamenjavi hranilnih sond in vrečk za stomo. Poleg tega da ščitijo površine, podloge ščitijo tudi kožo uporabnika pred prekomerno vlago. Vpojno jedro zaščitne podloge namreč hitro posrka tekočino in jo zadrži v slojih, oddaljenih od kože, ter tako prepreči draženje kože. Poleg tega so podloge izdelane iz zračnih materialov, mehke in udobne za uporabnika.

Z njimi lahko zaščitimo praktično vse vrste posteljnih in sedalnih površin, npr. stolov, zof, sedežnih garnitur, invalidskih vozičkov … Odlične pa so tudi za zaščito površin pred madeži in dlakami, ki jih puščajo naši hišni ljubljenčki, hkrati pa so praktičen pripomoček za na pot, saj zaščitijo sedeže v avtomobilu ali površine v nastanitvenih objektih.


Zaščitne podloge za večkratno ali za enkratno uporabo?

Poznamo dve vrsti zaščitnih podlog: podloge za enkratno uporabo in pralne podloge za večkratno uporabo. Katero izbrati? Dobro je upoštevati potrebe osebe, ki jo uporablja (na primer zdravstveno sliko, stopnjo inkontinence, mobilnost osebe …), in okoliščine (na primer možnost pranja, razpoložljiv čas za nego, namen uporabe …).


Pralne podloge za večkratno uporabo 

V Abeni imamo na voljo tako zaščitne podloge za enkratno uporabo kot pralne podloge, ki se lahko uporabijo večkrat. Slednje so odlična izbira pri vsakodnevni zaščiti postelj in sedalnih površin. Pralne posteljne podloge Abena Pad so zaradi materiala in posebnih zavihkov za pričvrstitev na vzmetnico udobnejše za uporabo v primeru premikanja med spanjem in priročnejše pri obračanju bolnika v postelji. Izdelane so iz materialov, ki omogočajo večkratno uporabo, saj se jih lahko strojno opere na največ 95 °C in suši vsaj 300-krat. So okolju prijazna rešitev in so dolgoročno ugodnejša izbira. Poleg tega so v nekoliko manjših dimenzijah na voljo še pralne posteljne podloge Abri Soft, in sicer brez zavihkov in z zavihki oz. s posebnimi držali za pričvrstitev na podlago.  

Poleg pralnih posteljnih podlog so na voljo tudi manjše pralne zaščitne podloge za sedalne površine. Te so namenjene zaščiti stolov, zof, invalidskega vozička, sedeža v avtomobilu ... Zaradi spodnje protizdrsne površine omogočajo uporabniku stabilnost pri sedenju. Izdelane so iz enakih materialov kot pralne posteljne podloge. Vse pralne podloge se ponašajo z visoko vpojnostjo.


Podloge za enkratno uporabo

Podloge Abena Pad za enkratno uporabo so prav tako zračne in diskretne ter dermatološko testirane. Na voljo so v dveh različnih vpojnostih, 1800 ml in 2100 ml, ter v manjši dimenziji za sedalne površine.


Izdelke Abena, proizvedene na Danskem, lahko kupite v lekarnah, specializiranih trgovinah z medicinskimi pripomočki ali na www.abena-helpi.si.  Naročnik oglasne vsebine je Abena-Helpi d.o.o.