Nazadnje, ko sem pisala o veganstvu, sem spregovorila o tem, kako nekateri vegani z viška gledajo na mesojedce in vegetarijance. Tovrstnim pametnjakovičem je bil dodeljen naziv agresivni vegani. Tudi če to besedno zvezo poguglam, se mi ponudi ogromno zadetkov. Besedna zveza agresivni mesojedec nam je neznana. In ima zelo obtožujočo konotacijo. Če si 92 odstotkov populacije s teboj deli mnenje, se tvoj posmeh osmim odstotkom zdi na mestu. Ampak narobe ne postane prav, slabo ne postane dobro in laž ne postane resnica zato, ker v to verjame večina. 

Ne razumem, zakaj ob 80.000 užitnih rastlinah ljudje konstantno roštiljajo iste tri živali. 

Če sem čisto odkrita, mi ni ja...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.