Kraljica Elizabeta II. poletja že mnogo let preživlja na Škotskem, na posestvo Balmoral navadno prispe sredi julija in tam ostane do septembra. Njena vnukinja princesa Eugenie je nekoč povedala: »Tam je babica najbolj srečna. Sprehodi, pikniki in psi, predvsem veliko psov. Babica in dedek sta tam vse poletje, ostali pa pridemo in gremo, všeč nam je, ker tam lahko tečeš in se nadihaš svežega zraka.«


Kraljica že desetletja počitnikuje na Škotskem

To poletje so tam poleg kraljice že opazili princa Charlesa in njegovo ženo Camillo ter princa Andrewa in njegovo hči Eugenie. Ta konec tedna pa na posestvo prihaja družina Cambridge, princ William in vojvodinja Kate ter njuni trije otroci, princa George in Louis ter princesa Charlotte. Mnogi so pričakovali, da bodo zdaj tja pripotovali tudi princ Harry, vojvodinja Meghan in njun sin Archie, a jih ta konec tedna na Škotskem ne bo, saj ima Harry uradne dolžnosti v Londonu. V soboto bo častni gost na finalu ragbi tekme, ki se bo odvijal na Wembleyu. Harry je sicer velik ljubitelj ragbija, igra ga že od šolskih dni.


Meghan, Harry in Archie na polo tekmi

Mediji, ki so si obetali, da bodo ob odhodu na nedeljsko mašo skupaj ujeli družini Cambridge in Suseex, torej ne bodo imeli sreče. Nazadnje sta se kraljeva vnuka ter njuni ženi in otroci družili na tekmi pola v začetku julija, avgust pa so tako ali tako preživeli vsak na svoji počitniški destinaciji, William in Kate že tradicionalno na otoku Mustique, Harry in Meghan pa na Ibizi in na francoski rivieri.