Zac Efron, ki je zaslovel kot pojoči in plešoči najstniški lepotec v glasbenem filmu Srednješolski muzikal (ter njegovih dveh nadaljevanjih), se že dolgo ne posveča več samo igralstvu. Adrenalin po žilah mu poženejo predvsem pustolovščine preživetja v divjini, ki se jih loteva tako zasebno s prijatelji kot tudi profesionalno. Ena izmed zadnjih je tako bila snemanje dokumentarne serije na odročni Papui Novi Gvineji, kamor se je zvezdnik za 21 dni namenil preizkusiti svoje preživetvene instinkte v džungli, samo z osnovno opremo in lokalnim vodnikom ob sebi. 

A prihajajoči projekt, ki ga je igralec poimenoval Killing Zac Efron (Ubijanje Zaca Efrona, op. p.) bi se kmalu končal tragično, če ne bi zvezdnika nemudoma prepeljali v civilizacijo. V džungli je 32-letni Efron namreč zbolel za smrtno nevarno bakterijsko okužbo, podobno tifusu, in njegovo življenje je nekaj časa celo viselo na nitki, dokler ga niso v bolnišnici v avstralskem Brisbanu stabilizirali. 


Pod budnimi očmi tamkajšnjih zdravnikov je zvezdnik ostal še nekaj dni, da so opravili vsa testiranja, nato pa so ga z odobritvijo, da je z njim vse v redu, odpustili iz bolnišnice. Efronu se je tako uspelo vrniti v rodne ZDA, kjer je božične praznike lahko preživel v objemu družine in prijateljev, kar je potrdil tudi z objavo na družbenih omrežjih, kjer je pomiril zaskrbljene oboževalce. 

Iz njegovega zapisa je bilo tudi razbrati, da je kljub okužbi tritedensko snemanje na otoku severno od Avstralije uspešno zaključil, in gledalci se tako lahko kmalu nadejajo dokumentarne serije v slogu pustolovca Bear Gryllsa, o kateri so ustvarjalci zapisali, da sledi Efronu, kako se poda "globoko v džunglo odročnega, nevarnega otoka, da bi tam svoje ime vklesal v zgodovino odprav." Naročnik serije je platforma video vsebin na zahtevo Quibi, ki premiero zvezdnikove pustolovščine obljublja april prihodnje leto.