Spominska fundacija pokojne princese Diane je bila ustanovljena leta 1997 po njeni smrti, od leta 2013 pa so se zbrana sredstva stekala v kraljevo fundacijo, iz katere so denar za izbrane dobrodelne projekte črpali princ William in vojvodinja Kate ter princ Harry in vojvodinja Meghan. A zakonca Sussex sta marca letos monarhijo zapustila in se tudi preselila iz države, zdaj s sinkom živita v Los Angelesu. Od tedaj mediji poročajo o hladnih odnosih med bratoma, na to pa kaže tudi odločitev, da zdaj razdelita še sredstva iz spominske fundacije njune pokojne mame.

Princ Harry je prosil, da se njegov delež letos zbranega denarja iz fundacije pokojne matere nakaže dobrodelni organizaciji, ki se bori proti aidsu, Williamov delež pa bo ostal v kraljevi fundaciji. Harry in Meghan se medtem ukvarjata z ustanovitvijo svoje dobrodelne organizacije, ki se bo imenovala Archewell.

Bo pa prihodnji teden vojvodinja Meghan prvič nastopila v javnosti, ob nekdanji ameriški prvi dami Michelle Obama in igralki Priyanka Chopra bo ena od govornic na konferenci GirlUp Leadership, katere namen je spodbujati mlada dekleta in zagotavljati enakost v družbi. Da vojvodinja Meghan in princ Harry stopata na govorniško pot, je bilo jasno že dlje časa, tako bosta tudi poskrbela, da se bodo v njun družinski proračun še naprej stekali tisoči dolarjev.


Na drugi strani luže pa imata veliko dela princ William in vojvodinja Kate, po odhodu zakoncev Sussex in zaradi sramote, ki preti monarhiji zaradi princa Andrewa in njegovega prijateljevanja s pokojnim nadlegovalcem Jeffreyjem Epsteinom, je največ bremena prav na mladem paru in njunih treh otrocih. A William in Kate sta se v novih vlogah odlično znašla, ker morata zaradi epidemije komunicirati prek videokonferenc, pa sta se ljudem še bolj približala.