Le malokdo se ne spominja filma Nune pojejo iz leta 1992. Navsezadnje je bila to ena izmed najbolj uspešnih komedij zgodnjih 90., ki je leto pozneje doživela še nadaljevanje Nune pojejo 2, 2006 pa dobila gledališko priredbo, ki je navdušila tako britansko in ameriško občinstvo kot tudi uspešno gostovala po vsem svetu. Za neverjetno priljubljenost zgodbe o pevki, ki jo, potem, ko je priča mafijskemu umoru, policija v sklopu programa za varovanje prič namesti v samostan, je zaslužna predvsem ameriška komičarka Whoopi Godlberg, ki se je mnogim gledalcem, številnim odmevnim vlogam navkljub, najbolj vtisnila v spomin ravno kot pojoča nuna Deloris Van Cartier. 

Oskarjevka, ki se zadnja leta sicer posveča televiziji, je ena izmed priljubljenih moderatork v ameriški pogovorni oddaji The View, se je letošnjega februarja borila za življenje, saj sta jo huda pljučnica in sepsa prikovali na bolniško posteljo, zdravniki pa so jo komaj rešili. Od bližnjega srečanja s smrtjo je igralka, ki bo 13. novembra praznovala 64 let, priznala, da sedaj počne polovico tega, kar je prej, a okrevanje je ni odvrnilo od gledališkega projekta, ki bo od nje terjal veliko moči. Prvič po 26 letih bo namreč spet stopil v čevlje pojoče nune in nastopila muzikalu Nune pojejo. Pridružila se ji bo tudi britanska komedijantka Jennifer Saunder, znana po seriji Absolutley Fabulous, ki jo na Otoku obožujejo, ona pa bo nastopila v nepozabni vlogi stroge matere prednice (v filmu jo je upodobila legendarna britanska igralka Maggie Smith). 

Whoopi je v promocijskem videu za predstavo potrdila vest: »Da, originalna Deloris se vrača. Nekoliko starejša in zrelejša, a še vedno za akcijo.« Komedijantka Jennifer Saunders pa je dodala, da bi muzikal utegnil »dogodek stoletja«. Glasbo bo ustvaril z osmimi oskarji nagrajeni skladatelj Alan Menken, ki je med drugim podpisal glasbo za Disneyjeve filme Mala morska deklica in Aladin.  

Muzikal bo premiero doživel 29. julija prihodnje leto v gledališču Eventim Apollo na londonskem West Endu, predstave pa bodo trajale le en mesec, do 30. avgusta. Ker Whoopi ni bila del stalne zasedbe prvega muzikala Nune pojejo (nastopila je le kot gostja na nekaj predstava v Londonu), pa se ustvarjalci nadejajo, da bo ta nova uprizoritev požela še veliko več zanimanja med gledalci. Vsekakor, so njihovi upi veliki, saj so vstopnice za predstave precej zasoljene, za sedeže v prvih vrstah je denimo treba odšteti okoli 170 britanskih funtov, za tiste v zadnjih vrstah pa nekaj več kot 40 funtov. 

Preberite še: 

Rezine ferrero rocher po receptu Nine Kastelic, ki vas bodo zasvojile

Jerneja Jošar: Moj vrt je jeseni popolnoma zasajen