Spomnimo, lansko poletje je bilo v naših krajih najhladnejše v zadnjih petih letih, a v primerjavi z dolgoletnim povprečjem obdobja med letoma 1981 in 2010 toplejše za 0,9 stopinje Celzija. Prvega junija se je letošnje trimesečno meteorološko poletje začelo s sončnim in stabilnim vremenom. Kakšna je sezonska napoved? Analize največjih meteoroloških centrov predvidevajo, da bo poletje nadpovprečno toplo in suho. Bill Kirk za Ono napoveduje, da na vrhuncu poletja v Sloveniji lahko pričakujemo vročino v valovih. 

Foto: Matt Smith/Express-Times Photo

Minula zima je bila namočena in marsikje toplejša od povprečja, meteorolo&scaro...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji priloge ONA!