Elegantno prireditev je duhovito povezoval priljubljeni Vid Valič, sicer pa so se na odru zvrstili številni glasbeni zvezdniki, ki so popestrili dogajanje v razkošni dvorani hotela Bernardin, tudi duo BQl, Jan Plestenjak in Mi2. 

Prvi kipec večera je šel v roke Manice Janežič Ambrožič, in sicer se je okitila z naslovom najboljše voditeljice televizijske informativne oddaje, med strokovnimi viktorji pa so slavili še Odmevi kot najboljša televizijska informativna oddaja, Ta teden z Juretom Godlerjem kot najboljša zabavna televizijska oddaja in Lado Bizovičar kot najboljši voditelj zabavne televizijske oddaje. V kategoriji igranih televizijskih oddaj ali filmov je slavila Ta žlahtna štorija, najboljša otroška ali mladinska oddaja je Infodrom. Najobetavnejša medijska osebnost je Nik Škrlec iz oddaje Male sive celice, najboljši dokumentarni film pa je Charlatan Magnifique.Med viktorji popularnosti so zmagali Modrijani kot glasbena skupina, Peter Poles kot televizijska osebnost in Denis Avdić kot radijska, najboljša radijska postaja je Radio 1. Viktorja za posebne dosežke je prejela oddaja Štartaj Slovenija, ki je po mnenju mnogih spremenila pogled na podjetništvo. 

Najuglednejši kipec pa je šel letos v roke Lada Ambrožiča, enega najbolj pronicljivih RTV-novinarjev stare šole, ki se je v svoji karieri okitil s številnimi dosežki in se preizkusil v številnih izzivih, tudi v vlogi varuha pravic gledalcev in poslušalcev. Nagrado mu je izročila direktorica Televizije Slovenija Ljerka Bizilj. "Zelo sem počaščen za tega viktorja, glede na to, kdo vse ga je pred mano prejel. Sloviti estradniki od Avsenika do Milene Zupančič. Omenil bi svoje tri televizijske kolege, ki so dobili viktorja - izjemne profesionalce, moje vzornike, tri mušketirje: Jurija Gustinčiča, Jožeta Hudečka in seveda Mita Trefalta. Na kratko: lepo je biti z njimi v vrsti in z vsemi, ki so viktorja za življenjsko delo dobili," je med drugim povedal letošnji zmagovalec.