Kot socialna delavka se je najprej posvetila mladoletnikom, nato ljudem s težavami v duševnem zdravju, pot jo je zatem pripeljala do področja nasilja v družini, zadnjih pet let pa se kot vodja zavetišča za brezdomce v Novi Gorici spopada s problematikama brezdomstva in odvisnosti. »V vseh teh letih sem se naučila, da ljudje, s katerimi delam, potrebujejo spoštovanje in to, da jim nekdo pokaže pot,« pravi. Njihove stiske dobro razume, saj je težke življenjske preizkušnje doživela tudi sama, svojo angažiranost pa »plačala« z diagnozo popolne izgorelosti na delovnem mestu. Kljub vsemu si je pred kratkim izpolnila življenjske sanje: v vasici Bajti v občini Kanal ob Soči je zaživela njena skupnost za sonaravno bivanje, ki ima v tem trenutku devet članov.

Človeku, ki ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketoma:

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,99 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 49,99 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE