Velikonočni recept za prav posebne piškote, ki jih morate poskusiti

Že res, da je najbolj tradicionalna velikonočna sladica potica, če vas mika narediti ta praznik nekaj posebnega, specite raje piškote. Ponujamo vam recept za takšne z ječmenovo moko, ki bodo v poplavi čokoladnih jajčk bolj zdrava in okusna alternativa, če jih boste še okrasili, pa bodo sploh popestrili praznično mizo.

Sestavine

  • 250 g surovega masla
  • 200 g pšenične bele moke tip 500
  • 200 g ječmenove moke
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja (10 g) ali sredica enega stroka vanilje
  • malo ekološko pridelane limonine lupine
  • Za preliv:
  • 500 g temne čokolade
  • 500 g mlečne čokolade
  • 100 g marcipana

Foto: Tomo Jesenicnik

Priprava

  1. 1Moko presejemo, dodamo surovo maslo, jajce, sladkor v prahu, vaniljev sladkor in limonino lupino. Surovine gnetemo tako dolgo, da se združijo.
  2. 2Testo naj počiva 1 uro, nato ga razvaljamo na debelino 3 do 5 mm in z modelčki izrežemo različne oblike. Polagamo jih na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo od 8 do 12 minut pri 180 °C.
  3. 3Prelijemo s čokolado in po želji okrasimo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE