Kreacije slovitega oblikovalca Oliviera Rousteinga, ki je ustvarjalne vajeti pariške modne hiše Balmain prevzel pri rosnih 25 letih in s svežim pristopom, modernimi idejami ter kopico zvezdniških prijateljev, od Beyoncé, Rihanne in Jennifer Lopez do Justina Bieberja in Kim Kardashian, modni znamki prinesel svetovno slavo, bodo z 19. septembrom na voljo tudi slovenskim modnim navdušenkam. 


Olivier Rousteing s prijateljico Jennifer Lopez na letošnjem Met Gala. Foto: Reuters


Če so pred tremi leti, ko je Balmain ustvaril cenovno dostopnejšo kolekcijo v sodelovanju z velikanom H&M, modni kosi v Ljubljani pošli v pičlih nekaj urah, bo sedaj izbrana kolekcija jesen-zima 2018 obogatila police XYZ Premium Fashion Store. Rousteing je to sezono svoje muze spremenil v glamurozne bojevnice, pripravljene na boj. Pariška modna hiša namreč trdi, da je moda revolucija, in ne evolucija, zato sta drznost in upor nujna za obstoj. Kolekcija, ki nas bo tako osvojila, je navdih našla v vojnih oklepih različnih obdobij, tako Balmain slavi samozavest in neustrašnost nove generacije, združene pod imenom #BALMAINARMY.
Prestižna francoska znamka pa ob drzni revoluciji še vedno prisega na svoje korenine. Zavezani so visoki stopnji izdelave, po kateri slovijo že od ustanovitve leta 1945, kar se odraža v edinstvenih krojih njihovih kreacij in impresivnih okrasnih detajlih na modnih kosih. Oglejte si, kaj so za prihajajočo jesen ustvarili v spodnji galeriji.