Policija strahoten dogodek še preiskuje, a kot je potrdila Simona Belle, vodja službe za odnose z javnostjo MGL, je bil žrtev tragičnega spora igralec Gašper Tič.

V jutranjih urah so policisti ogradili Trubarjevo ulico v bližini priljubljenega lokala Reformator, iz bližnje stanovanjske hiše pa so takoj vklenjenega odpeljali 20-letnika, morilca, ki naj bi sam poklical policijo, kot poročajo nekateri mediji, naj bi šlo za Stefana Cakića. Možje postave so z rdečim trakom zamejili večji del ulice, šele okoli tretje ure popoldne pa so iz stanovanja odnesli truplo - 44-letnega gledališkega, filmskega in televizijskega igralca Gašperja Tiča. Po dozdajšnjih ugotovitvah naj bi se moška sprla, 20-letnik pa naj bi Tiča napadel z ostrim predmetom in ga usodno poškodoval. Igralec naj bi že na kraju spopada umrl, so popoldne pripovedovali očividci, med katerim naj nihče ne bi prisostvoval sporu, po njihovih besedah pa naj bi se moška družila že večer prej.Tič, ki je bil tudi predsednik Združenja dramskih umetnikov Slovenije, je v svoji igralski karieri najraje sodeloval z MGL, kjer je bil redno zaposlen vse do smrti, občinstvo pa je nazadnje navdušil februarja letos z muzikalom Trač ali Mnogo hrupa za nič. Obdukcija bo točen vzrok smrti še opredelila, nekateri pa poročajo, da naj bi morilec žrtvi prizadejal kar šest vbodnih ran. Dvajsetletnik, ki je še vedno pridržan, naj bi krivdo za tragični izid valil na igralca, ki naj bi prvi pograbil za nož, med prerivanjem pa so se stvari zasukale drugače. Policija še naprej zbira podatke in preiskuje primer, ki naj bi ga obravnavali kot uboj. Stanovalci Trubarjeve ulice so še poročali, da naj bi se Tič na ta konec prestolnice preselil pred dvema tednoma.

Javnost žaluje

»Globoko pretreseni žalujemo ob izgubi dragega prijatelja in kolega. Gašper, hvala,« so se na spletni strani na smrt igralca odzvali v Mestnem gledališču ljubljanskem, kjer bo žalna knjiga za javnost odprta od danes do petka, 23. 6., od 15. do 18. ure v foajeju gledališča. Na tragični konec so se odzvali številni znani Slovenci in Tičevi dolgoletni sodelavci. Od včerajšnjega dneva, ki si ga bomo za vedno zapomnili po tragični izgubi Gašperja Tiča - izjemnega igralca, vsestranskega umetnika in navdihujočega vzornika ... -, je naš svet precej siromašnejši, bolj žalosten, bolj nedoumljiv,« je med drugim zapisal Igor Samobor, ravnatelj SNG Drama Ljubljana. »Prevelik si bil. Preduhovit. Neprecenljiv. Nisem ti mogel več slediti. Oprosti,« je pretresen Lotos Vincenc Šparovec, medtem ko so iz igralčevega matičnega gledališča sporočili, da je z Gašperjem Tičem umrl vitalni del njihovega gledališča. »Globoko smo pretreseni in trajno poškodovani,« je povedala direktorica Barbara Hieng Samobor.