Srečno spolno življenje ni samo športni seks

HSDD je zmanjšana želja po seksu pri nekaterih ženskah v meni. Iz vašega pisma pa razbiram, da ste mladi. Kljub temu nimate prave želje po seksu.

Zaradi možnosti hormonske motnje vam priporočam, da najprej razrešite to vprašanje. Če je vzrok v spremenjenem delovanju spolnih žlez, bosta problem rešila z ginekologom oziroma ginekologinjo. Samo majhna spolna sla še ni psihiatrična motnja, če je ne spremljajo še druge težave, denimo depresija, huda anksioznost, psihoza ali kaj podobnega. V tem primeru lahko pomaga psihiater. Če gre za blago obliko nezadovoljstva, bi vam svetovala obisk pri psihologu in psihoterapijo. 

Ko boste srečali moškega, ki bi bil vaš partner v življenju, ne samo pri seksu, boste mogoče doživljali več užitka. Za srečno spolno življenje je pač pomembno, da je med partnerjema ljubezen, ne samo športni seks. Ljudje čedalje bolj kritično in z distanco sprejemajo najrazličnejše medijske informacije, ker opažajo, da se realnost nemalokrat močno razlikuje ali pa je povsem drugačna od propagirane. Zato se ne obremenjujte po nepotrebnem in sprejmite sebe takšno, kot ste. 

Lep pozdrav.