Zeleno

Zapečena blitva

Natrgajmo si še zadnjih darov poletja. Sveža blitva z vrta bo lahka vitaminska bomba, ki vam je bo telo v še zadnjih vročih izdihljajih avgusta nadvse hvaležno. Če blitve ni, pa lahko namesto nje brez skrbi uporabite špinačo.

Sestavine

  • 1/2 litra vode
  • 1/2 žličke soli
  • 4 rezine kruha za toast
  • 2 žlici masla
  • 2 jajci
  • 4 žlice goste kisle smetane
  • noževa konica soli
  • 50 g sveže naribanega ementalca

Priprava

  1. 1Z blitve odstranimo debela stebelca in rebrca, jo operemo in odcedimo.
  2. 2Osoljeno vodo zavremo, damo vanjo blitvo in jo pokrito kuhamo 5 minut na slabem ognju.
  3. 3Potem blitvo odcedimo in jo zrežemo na tanke trakove.
  4. 4Pečico vnaprej segrejemo na 220 stopinj.
  5. 5Kruh za toast zlato rumeno popečemo in tanko pomažemo z žličko masla.
  6. 6Jajca razžvrkljamo s kislo smetano in soljo.
  7. 7Preostalo maslo razgrejemo v ponvi in na njem med nenehnim mešanjem na hitro zakrknemo jajčno zmes.
  8. 8Blitvo razdelimo po popečenih rezinah kruha, nanjo pa naložimo rahlo zakrknjeno jajčno zmes.
  9. 9Po vrhu potresemo nariban sir.
  10. 10Rezine kruha z blitvo položimo na pekač, tega pa potisnemo v pečico na zgornjo rešetko.
  11. 11Pečemo 10 minut, da se iz sira napravi zlato rumena skorja.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE