Sveži grah s panceto

Če ste ljubitelji grahove juhe se nikar ne zadovoljite le s tisto iz vrečke. Grah s panceto, ki tako tekne v pasirani jušni obliki, je odličen tudi v rahlo pokuhan in cel. Nadvse zdrava malica ali lahko kosilo, s katerim zadostite kruljenju v želodcu.

Sestavine za 4 osebe

  • 1 kg graha v strokih ali 60 dag sveže oluščenih zrn
  • košček masla
  • 2 mlada česna ali čebule
  • malo svežega peteršilja
  • nekaj koščkov nemastne pancete ali vratovine

Priprava

  1. 1V kozico, ki ni iz kovine ali teflona, damo maslo, oluščen sveži grah, narezan česen ali čebulo, nasekljan peteršilj, na fino narezano panceto in za prst hladne vode ter pristavimo.
  2. 2Pokrijemo s pokrovom z luknjico ali pokrov prislonimo in na majhni temperaturi dušimo približno 15 minut, da voda skoraj povre. Solimo na koncu.
  3. 3Če voda povre in grah še ni mehek, jed zalijemo z vročo vodo, sicer zelenjava otrdi. Enako naredimo jed iz divjih špargljev, kopriv, belušev, špinače. Velja si zapomniti, da sveža zelenjava potrebuje malo vode, hladno maščobo in hladen začetek kuhanja.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE