Spomladanski nadevani trikotniki iz restavracije Grad Kromberk

Spomladanski nadevani trikotniki s skuto, dehidriranim pršutom in trilogijo zelenih špargljev so prava fantazija pomladi na krožniku.

Sestavine za 4 osebe

  • Za trikotnike:
  • 300 g testa za testenine
  • (100 g moke, jajce, sol, olje)
  • Nadev:
  • 150 g skute
  • 50 g naribanega parmezana
  • 5 rezin pustega pršuta
  • sol, poper
  • Trilogija špargljev:
  • 400 g svežih zelenih špargljev
  • oljčno olje
  • 50 g masla
  • 30 g bele moke
  • 2,5 dcl mleka
  • parmezan
  • 2 dcl smetane za stepanje
  • sol, poper

Foto: Leon Vidic

Priprava

  1. 1Špargljev mousse: Iz masla, moke in mleka pripravimo kompakten bešamel in mu dodamo nariban parmezan, solimo in popramo ter pustimo, da se ohladi. 150 g popečenih špargljev zmeljemo v pire in ga dodamo ohlajenemu bešamelu. V špargljev bešamel nežno vmešamo čvrsto stepeno smetano. Shranimo v hladilnik.
  2. 2Špargljeva krema: Iz 100 g kuhanih špargljev in vode, v kateri smo jih kuhali, pripravimo toplo gosto kremo. Legiramo s kavno žličko koruznega škroba, zmešanega z vodo. Solimo po okusu.
  3. 3Popečeni šparglji: Osem špargljev popečemo na oljčnem olju in jih rahlo solimo.
  4. 4Dehidriran pršut: Rezine pršuta postavimo v pekač na peki papir ter ga na 120 stopinjah sušimo v peči z ventilacijo, da postane hrustljav.
  5. 5Nadev: Skuto, parmezan in nadrobljen dehidriran pršut zmešamo v čvrsto maso.
  6. 6Priprava raviolov: Testo razvaljamo na tanke, 8 x 8 cm velike kvadrate. Na vsakega položimo žličko nadeva in ga pokrijemo z drugim kvadratom testa. S prsti testo potlačimo, da se spoji. Raviol izrežemo s trikotnim modelčkom poljubne oblike. Kuhamo jih v slanem kropu približno 7 minut.
  7. 7Priprava krožnika: Na krožnik postavimo dva popečena šparglja, nanju pa kuhane raviole, ki smo jih po kuhanju nežno pogrevali v oljčnem olju, prelijemo jih s špargljevo kremo. Ob raviole z žlico oblikujemo špargljev mousse. Okrasimo s koščki dehidriranega pršuta.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE