Špinačni pralineji
Zelena listnata zelenjava, denimo špinača, solata in ohrovt, je zaveznik lepe polti. Vsebuje betakaroten in je zlasti priporočljiva za svetlopolte, pri katerih je oranžen ton opazen prej. S špinačnimi pralineji boste poleti poskrbeli za vnos betakrotena.
Odpri galerijo
0,5 kg mlade špinače
200 g mocarele
paradižnik
sol in poper
muškatni orešček
jajce
200 g moke
200 g drobtin
Mlado špinačo operemo in blanširamo. Dobro jo odcedimo. Narežemo jo na drobno in dodamo sol, poper ter muškatni orešček. Nato dodamo paradižnik, ki smo ga prej narezali na kockice, in nariban sir. Maso oblikujemo v kroglice velikosti pralinejev, spaniramo po dunajsko in ocvremo. Poleg ponudimo sirno omako po svojem okusu.
Darko Klemen, Niveina Sončna kuharica, 2018
Mlado špinačo operemo in blanširamo. Dobro jo odcedimo. Narežemo jo na drobno in dodamo sol, poper ter muškatni orešček. Nato dodamo paradižnik, ki smo ga prej narezali na kockice, in nariban sir. Maso oblikujemo v kroglice velikosti pralinejev, spaniramo po dunajsko in ocvremo. Poleg ponudimo sirno omako po svojem okusu.
Darko Klemen, Niveina Sončna kuharica, 2018
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.