Špinačni pralineji

Zelena listnata zelenjava, denimo špinača, solata in ohrovt, je zaveznik lepe polti. Vsebuje betakaroten in je zlasti priporočljiva za svetlopolte, pri katerih je oranžen ton opazen prej. S špinačnimi pralineji boste poleti poskrbeli za vnos betakrotena.
Fotografija:
Odpri galerijo

0,5 kg mlade špinače 200 g mocarele paradižnik sol in poper muškatni orešček jajce 200 g moke 200 g drobtin
Mlado špinačo operemo in blanširamo. Dobro jo odcedimo. Narežemo jo na drobno in dodamo sol, poper ter muškatni orešček. Nato dodamo paradižnik, ki smo ga prej narezali na kockice, in nariban sir. Maso oblikujemo v kroglice velikosti pralinejev, spaniramo po dunajsko in ocvremo. Poleg ponudimo sirno omako po svojem okusu.

Darko Klemen, Niveina Sončna kuharica, 2018

V prodaji