Gobe

Solata iz rukole z jurčki

Zdaj ko je vroče, si najbrž ne ogrevate prostora še z izdatnejšo kuho. Solate kot glavni obrok so poleti odlična izbira: zelenjave je v izobilju in če ji pridate še gobe in svojo domišljijo, ne boste razočarali nikogar.

Sestavine Za 4 osebe

  • Za 4 osebe potrebujemo:
  • 200 g rukole
  • 4 žlice balzamičnega kisa
  • 1 žlica sveže iztisnjenega limonovega soka
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 5 žlic olivnega olja
  • sol in poper
  • sladkor
  • 4 žlice pinjol
  • 12 jurčkov (pribl. 180 g)
  • 2 žlici olja
  • 40 g parmezana (v kosu)

Priprava

  1. 1Rukolo očistimo, operemo in dobro odcedimo. Odstranimo debela stebla in liste rukole po želji na drobno narežemo ali natrgamo.
  2. 2Za solatni preliv zmešamo kis z limonovim sokom in gorčico. Postopoma primešamo olivno olje in preliv začinimo s soljo, poprom in ščepom sladkorja.
  3. 3Pinjole v ponvi z oblogo proti prijemanju popražimo brez maščobe do zlato rjave barve in odstavimo.
  4. 4Jurčke očistimo, jih obrišemo s papirnato brisačo in po dolgem narežemo na približno 1 cm debele rezine.
  5. 5Olje segrejemo v veliki ponvi in v njej rezine gob na močnem ognju pražimo približno 2 minuti na vsaki strani. Začinimo s soljo in poprom.
  6. 6Rukolo porazdelimo po krožnikih in pokapamo s solatnim prelivom.
  7. 7Pinjole in pečene jurčke porazdelimo po solati.
  8. 8Nazadnje z grobim strgalom nastrgamo parmezan in potresemo po solati.
  9. 9Postrežemo s hrustljavo francosko štruco ali čabato.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE