Solata iz rdečega zelja

Kaj jesti, da bo holesterola v krvi čim manj? Težko bomo zgrešili, če bomo na jedilnik vsak dan uvrstili veliko sveže zelenjave in sadja po vzoru mediteranske kuhinje. Pri kombiniranju uporabimo domišljijo, da bo jed vsakič malo drugačna.
Fotografija:
Odpri galerijo

1/2 kg rdečega zelja 3 jabolka iz ekološke pridelave zvrhana žlica neluščenega sezama ali nasekljanih orehov morska sol 1/4 žličke črne kumine 1/4 žličke kumine
Zeljno glavo očistimo in jo prerežemo. Polovici brez stržena nastrgamo in zelje stresemo v skledo. Jabolka dobro operemo pod vročo vodo, potem pa jih narežemo na polovice. Odstranimo jim peščišča in polovice nalistamo na strgalniku. Dodamo jih k zelju in premešamo. Solato potresemo s sezamom ali nasekljanimi orehi in obema kuminama.

Alternativna kuhinja 2, Polona Kovič, založba Mladinska knjiga

V prodaji