Slastna granola z oreški in semeni
Hrustljave ovsene kosmiče lahko doma pripravimo sami. Tako ne bodo vsebovali nezdravih sladkorjev in dodatkov, ki jih skrivajo kupljene mešanice.
Odpri galerijo
250 g ovsenih kosmičev
80 g sončničnih semen
80 g bučnih semen
40 g sezamovih semen
100 g mandljevih lističev
100 g grobo nadrobljenih orehov
dve čajni žlički cimeta
ščepec himalajske soli
1 ml burbonske vanilje
150 g medu
dve jedilni žlici olja iz makadamije (ali katero drugo rastlinsko olje blagega okusa)
60 g kokosovih lističev
100 g suhih brusnic
Pečico ogrejemo na 130 stopinj Celzija. V skledi zmešamo kosmiče, semena in oreške. Na blagem ognju segrejemo med z oljem, da se utekočini. Primešamo sol, vaniljo in cimet. Med prilijemo suhim sestavinam v skledi in dobro premešamo. Granolo v tankem sloju razgrnemo po pekaču in postavimo v pečico. Granola zelo hitro porjavi, zato jo moramo pogosto mešati. Ko zlato porjavi, jo vzamemo iz pečice in ji dodamo kokosove lističe. Mešamo, da se ohladi. Hladni primešamo drobno narezane brusnice. Granolo shranimo v neprodušni posodi, da ostane hrustljava. Privoščimo si jo s svežim narezanim sadjem in rastlinskim mlekom.
Katja Mrzel, raziskovalka okusov (www.presnica.com)
Pečico ogrejemo na 130 stopinj Celzija. V skledi zmešamo kosmiče, semena in oreške. Na blagem ognju segrejemo med z oljem, da se utekočini. Primešamo sol, vaniljo in cimet. Med prilijemo suhim sestavinam v skledi in dobro premešamo. Granolo v tankem sloju razgrnemo po pekaču in postavimo v pečico. Granola zelo hitro porjavi, zato jo moramo pogosto mešati. Ko zlato porjavi, jo vzamemo iz pečice in ji dodamo kokosove lističe. Mešamo, da se ohladi. Hladni primešamo drobno narezane brusnice. Granolo shranimo v neprodušni posodi, da ostane hrustljava. Privoščimo si jo s svežim narezanim sadjem in rastlinskim mlekom.
Katja Mrzel, raziskovalka okusov (www.presnica.com)
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.