Skutni žličniki s pehtranom
32 vrhunskih slovenskih kulinaričnih mojstrov je prispevalo recepte za knjigo, ki je opremljena tudi z informativnimi prehranskimi izračuni, ki so pomembni predvsem za bolnike s sladkorno boleznijo. Matej Tomažič iz Majerije se podpisuje pod recept posebnih žličnikov.
Odpri galerijo
Za žličnike
400 g sveže skute
2 jajci
50 g moke
sol, poper
malo sveže naribanega suhega ingverja
žlico sveže sesekljanega pehtrana
žlici sesekljane, sveže kuhane špinače
Za preliv
60 g masla
12 lističev citronke (Erbe Luise; nadomestimo jo lahko z žajbljem)
80 g prekajene skute
Skuto pretlačimo, ji dodamo jajci, moko ter preostale dodatke za žličnike in gladko premešamo. Z žlico oblikujemo žličnike in jih zakuhamo v vrelo slano vodo. Žličniki naj se kuhajo minuto in pol do dve minuti v vodi tik pod vreliščem. Kuhani so elastični in čvrsti na dotik. Nato jih odcedimo in obelimo s spenjenim maslom, v katerem smo opražili citronkine lističe. Žličnike lahko pripravimo tudi z drugimi zelišči. Na tople servirne krožnike položimo kuhane in obeljene žličnike ter jih posujemo s sveže naribano prekajeno skuto. Okrasimo s pehtranovimi lističi ter cvetnimi lističi roza vrtnic. Takoj ponudimo.
Za 4 osebe
Najboljše z vrha. Društvo za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami.
Skuto pretlačimo, ji dodamo jajci, moko ter preostale dodatke za žličnike in gladko premešamo. Z žlico oblikujemo žličnike in jih zakuhamo v vrelo slano vodo. Žličniki naj se kuhajo minuto in pol do dve minuti v vodi tik pod vreliščem. Kuhani so elastični in čvrsti na dotik. Nato jih odcedimo in obelimo s spenjenim maslom, v katerem smo opražili citronkine lističe. Žličnike lahko pripravimo tudi z drugimi zelišči. Na tople servirne krožnike položimo kuhane in obeljene žličnike ter jih posujemo s sveže naribano prekajeno skuto. Okrasimo s pehtranovimi lističi ter cvetnimi lističi roza vrtnic. Takoj ponudimo.
Za 4 osebe
Najboljše z vrha. Društvo za pomoč otrokom s presnovnimi motnjami.
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.