Sašimi morskih kozic iz restavracije Grad Kromberk

Sašimi morskih kozic na kuskusu z limetinimi listi je morska hladna predjed, ki bo z vonjem Sredozemlja navdušila ljubitelje surove ribe.

Sestavine za 4 osebe

  • 8 očiščenih repkov svežih morskih kozic (gamberi)
  • oljčno olje
  • 200 g kuskusa
  • 6 svežih ali posušenih limetinih listov
  • sol
  • oljčno olje

Foto: Leon Vidic

Priprava

  1. 1Očiščene repke kozic prerežemo po dolžini, da jih odpremo.
  2. 2Rahlo jih posolimo in prelijemo z oljčnim oljem.
  3. 3Kuskus kuhamo v slani vodi skupaj z limetinimi listi 5 minut.
  4. 4Posodo odstavimo s štedilnika in jo pokrijemo s prozorno folijo.
  5. 5Pustimo, da se ohladi in prepoji s prijetnim vonjem limetinih listov.
  6. 6Po potrebi dosolimo in dodamo oljčno olje.
  7. 7Iz kuskusa oblikujemo na vsak krožnik s pomočjo dveh žlic dva žličnika, nanju postavimo odprte repke kozic.
  8. 8Pokapamo z oljčnim oljem. Okrasimo z natrganimi limetinimi listi.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE