Rabarbara

Rabarbarin džem z jagodami

Kisla rabarbara se odlično poda k sladkim jagodama. Kakšna sreča, da dozorijo istočasno. Izkoristite sezono, ko se bohotijo na vrtu, in si pripravite posladek, v katerem boste uživali še celo leto.

Sestavine Za 6 kozarcev po 210 ml

  • 500 g rabarbare
  • 500 g jagod
  • 1 kg želirnega sladkorja
  • sok ene limone

Priprava

  1. 1Rabarbaro operemo, olupimo in narežemo na 2–3 cm dolge koščke.
  2. 2Jagode operemo, očistimo in glede na velikost razrežemo na polovice ali četrtine.
  3. 3Oboje damo v veliko kozico.
  4. 4Primešamo sladkor in pustimo stati tri ali štiri ure, da sadje izpusti sok, sladkor pa se stopi.
  5. 5Občasno premešamo.
  6. 6Limonov sok vmešamo v sadno zmes in med mešanjem zavremo.
  7. 7Če se vsebina začne preveč peniti, kozico za kratek las odstavimo, da pena upade.
  8. 8Kuhamo štiri minute in vmes posnemamo peno.
  9. 9Vroč džem nadevamo v pripravljene kozarce.
  10. 10Kozarce zapremo, jih postavimo za 20 minut na glavo, nato pa obrnemo in ohladimo.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE