Prosena kaša

Zdravo različico prosene kaše, primerno tako za tiste, ki ne prenašajo laktoze, kot za diabetike, pripravite z dodatkom mandljevega mleka in cimetom.
Fotografija:
Odpri galerijo

5 žlic prosene kaše 750 ml mandljevega mleka žlica eritritola žlica sesekljanih mandljev pol žličke glukomanana v prahu strok vanilje cimet 2 dcl kokosove smetane
Čez noč namočite proseno kašo v vodo. Zjutraj odcedite proseno kašo in jo v mandljevem mleku kuhajte približno deset minut. Vmes dodajte sesekljane mandlje, cimet, semena vanilije, ki ste jih postrgali iz razpolovljenega stroka in eritritol. Odstavite z ognja. V posebni skodelici s paličnim mešalnikom v hladno kokosovo smetano vmešajte glukomanan v prahu (če želite gostejšo strukturo, ga lahko dodate več), ki bo celotno jed naredil kremastega okusa. Kokosovo kremo vmešajte v proseno kašo in postrezite.

Alja Dimic, prehranska terapevtka, Center Holistic

V prodaji