Prosena kaša
Zdravo različico prosene kaše, primerno tako za tiste, ki ne prenašajo laktoze, kot za diabetike, pripravite z dodatkom mandljevega mleka in cimetom.
Odpri galerijo
5 žlic prosene kaše
750 ml mandljevega mleka
žlica eritritola
žlica sesekljanih mandljev
pol žličke glukomanana v prahu
strok vanilje
cimet
2 dcl kokosove smetane
Čez noč namočite proseno kašo v vodo. Zjutraj odcedite proseno kašo in jo v mandljevem mleku kuhajte približno deset minut. Vmes dodajte sesekljane mandlje, cimet, semena vanilije, ki ste jih postrgali iz razpolovljenega stroka in eritritol. Odstavite z ognja. V posebni skodelici s paličnim mešalnikom v hladno kokosovo smetano vmešajte glukomanan v prahu (če želite gostejšo strukturo, ga lahko dodate več), ki bo celotno jed naredil kremastega okusa. Kokosovo kremo vmešajte v proseno kašo in postrezite.
Alja Dimic, prehranska terapevtka, Center Holistic
Čez noč namočite proseno kašo v vodo. Zjutraj odcedite proseno kašo in jo v mandljevem mleku kuhajte približno deset minut. Vmes dodajte sesekljane mandlje, cimet, semena vanilije, ki ste jih postrgali iz razpolovljenega stroka in eritritol. Odstavite z ognja. V posebni skodelici s paličnim mešalnikom v hladno kokosovo smetano vmešajte glukomanan v prahu (če želite gostejšo strukturo, ga lahko dodate več), ki bo celotno jed naredil kremastega okusa. Kokosovo kremo vmešajte v proseno kašo in postrezite.
Alja Dimic, prehranska terapevtka, Center Holistic
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.