Pražen krompir in brstični ohrovt s pečenimi jajci

Ali je še kaj bolj praktičnega, kot da v eni posodi naredite popoln obrok za družino?

Sestavine Za 4 osebe

  • 625 g brstičnega ohrovta
  • 2 velika moknata krompirja, neolupljena, narezana na 5‑milimetrske kocke
  • 3 žlice listov svežega timijana, sesekljanih
  • 2 šalotki, razpolovljeni in narezani na rezine
  • 2 stroka česna, sesekljana
  • 125 ml olivnega olja, po potrebi še malo
  • sol in sveže zmlet črni poper
  • 8 velikih jajc
  • pekoča omaka za postrežbo (po želji)

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 220 ºC.
  2. 2Pekač obložimo z aluminijasto folijo.
  3. 3Brstičnemu ohrovtu obrežemo ostanke kocenov, ga vzdolžno razpolovimo in grobo sesekljamo na kockice.
  4. 4Nič hudega ni, če pri tem malo razpade.
  5. 5Brstični ohrovt stresemo v veliko skledo.
  6. 6Dodamo krompir, timijan, šalotko, česen in olje ter dobro premešamo.
  7. 7Zelenjavo v eni plasti razporedimo po pripravljenem pekaču ter izdatno začinimo s soljo in poprom.
  8. 8Pečemo 15 minut, nato zelenjavo premešamo in spet poravnamo v eno plast.
  9. 9Če se zelenjava zdi presuha, jo pokapljamo 
s še malo olja.
  10. 10Pečemo še približno 15 minut, da zelenjava pozlati in se toliko zmehča, da jo zlahka prebodemo z vilicami.
  11. 11V zelenjavo z žlico naredimo 8 jamic za jajca.
  12. 12V vsako jamico ubijemo jajce ter začinimo s soljo in poprom.
  13. 13Pečemo 6–8 minut, da jajca skoraj zakrknejo.
  14. 14Za postrežbo v vsako od 4 skledic previdno prenesemo po 2 jajci in nekaj pražene zelenjave.
  15. 15Takoj postrežemo in zraven po želji ponudimo pekočo omako.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE