Polnjena maslenka

Okusne buče so odličen vir vitaminov in mineralov pa še zabavne okrogle oblike so. Zakaj je pomembno to zadnje? Z domiselnim serviranjem jedi v njih lahko prijetno presenetite goste.
Fotografija:
Odpri galerijo

srednje velika maslena buča (butternut) 20 g masla por 125 ml smetane za stepanje sveže mleti muškatni orešček 60 g ožjih rezancev (linguine) 60 ml olivnega olja
Pečico segrejte na 180 °C. Odrežite zgornjo četrtino buče, da boste dobili pokrov. Izdolbite jo, tako da zavržete sredico (semena in vlaknasto meso). Preostalo meso v notranjosti posolite in popoprajte ter postavite na namaščen pladenj. V ponvi stopite maslo in na njem počasi pokuhajte drobno nasekljan por. Ko se zmehča, mu dodajte smetano, muškatni orešček in kuhajte na majhnem ognju še pet minut, da se omaka nekoliko zgosti. Po okusu začinite s soljo in poprom. Medtem skuhajte testenine po navodilih na embalaži in jih al dente vmešajte v pripravljeno omako. Testenine z omako do vrha previdno nadevajte v izdolbeno bučo, jo pokrijte s pokrovom in vse skupaj pokapajte z olivnim oljem. Pecite vsaj eno uro ali dokler se meso ne zmehča. To preverite tako, da v najdebelejši del buče poskusite zapičiti jedilni nož. Če rezilo z lahkoto zdrsne v meso, je jed gotova.
za 1 osebo
Essential pasta, Murdoch Books.

V prodaji