Pokrovače, gratinirane z nasekljanim paradižnikom
Poletna poslastica, ki ji paradižnik, ta slastni pridelek, prida sočnost in svežino.

Odpri galerijo
4 pokrovače
250 g paradižnika
1 pest drobtin
50 g parmezana
oljčno olje
sol in poper
Pečico razgrejemo na 200 ºC z vklopljenim zgornjim žarom. Paradižnik narežemo na kockice. Pokrovače razporedimo po pekaču ali po kamniti plošči za v pečico. Potresemo jih s paradižnikovimi kockicami (1 žlico na školjko) in jih rahlo solimo. Vse skupaj potresemo z drobtinami in čez naribamo še malo parmezana. Pokapljamo z oljčnim oljem ter popramo. Potisnemo v pečico za 10–15 minut, da se lepo zlato rjavo zapečejo in malo zahrustajo.
Paradajz, Velika knjiga receptov s paradižnikom, Totaliteta, Ljubljana, 2016
Pečico razgrejemo na 200 ºC z vklopljenim zgornjim žarom. Paradižnik narežemo na kockice. Pokrovače razporedimo po pekaču ali po kamniti plošči za v pečico. Potresemo jih s paradižnikovimi kockicami (1 žlico na školjko) in jih rahlo solimo. Vse skupaj potresemo z drobtinami in čez naribamo še malo parmezana. Pokapljamo z oljčnim oljem ter popramo. Potisnemo v pečico za 10–15 minut, da se lepo zlato rjavo zapečejo in malo zahrustajo.
Paradajz, Velika knjiga receptov s paradižnikom, Totaliteta, Ljubljana, 2016
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.