Pokrovače, gratinirane z nasekljanim paradižnikom

Poletna poslastica, ki ji paradižnik, ta slastni pridelek, prida sočnost in svežino.
Fotografija:
Odpri galerijo

4 pokrovače 250 g paradižnika 1 pest drobtin 50 g parmezana oljčno olje sol in poper
Pečico razgrejemo na 200 ºC z vklopljenim zgornjim žarom. Paradižnik narežemo na kockice. Pokrovače razporedimo po pekaču ali po kamniti plošči za v pečico. Potresemo jih s paradižnikovimi kockicami (1 žlico na školjko) in jih rahlo solimo. Vse skupaj potresemo z drobtinami in čez naribamo še malo parmezana. Pokapljamo z oljčnim oljem ter popramo. Potisnemo v pečico za 10–15 minut, da se lepo zlato rjavo zapečejo in malo zahrustajo.

Paradajz, Velika knjiga receptov s paradižnikom, Totaliteta, Ljubljana, 2016

V prodaji