Pita s paradižniki in čebulo

Če ste ljubitelji francoskih pit (quiche), vam bo ta recept še posebej dišal. Namesto masla je v testu manj mastna skuta, nadevu pa aromatičen okus dodajo suhi paradižniki in čebula. Z lahkoto lahko pripravite tudi morsko različico, tako da posušene paradižnike zamenjate z 200 grami odcejene tunine iz pločevinke.

Sestavine

  • 125 g mletih mandljev
  • 125 g polnozrnate moke
  • 125 g lahke skute
  • 100 ml olivnega olja
  • 1 zravnana žlička grobe morske soli
  • 2 žlici posušenega rožmarina
  • 2 rumeni čebuli
  • 1 strok česna
  • 15–20 posušenih paradižnikov, vloženih v olju
  • 4 jajca (velikost M)
  • 200 ml smetane za kuhanje (15 % maščobe)
  • 125 g naribanega edamca (30 % maščobe v suhi snovi)
  • poper, sol
  • maščoba za pekač

Priprava

  1. 1Pečico segrejemo na 180 ˚C. Pekač namastimo. Mlete mandlje, polnozrnato moko, lahko skuto, olivno olje, morsko sol in eno žlico rožmarina z metlicami za gnetenje ročnega mešalnika zgnetemo v enakomerno testo.
  2. 2Testo razvaljamo v foliji na velikost kroga s premerom približno 32 cm, ga prestavimo v okrogli pekač in pečemo približno 15 minut na srednji legi, da se zlato rjavo zapeče.
  3. 3Medtem olupimo čebulo in česen ter ju drobno sesekljamo. Posušene paradižnike dodobra odcedimo, popivnamo s papirnato brisačo in narežemo na koščke. Čebulo, česen in paradižnike zmešamo skupaj.
  4. 4Jajca, smetano in nariban sir razžvrkljamo skupaj s preostalim rožmarinom, popopramo in previdno solimo. Mešanico čebule in paradižnika porazdelimo po testu, ki smo ga delno že spekli, enakomerno prelijemo z jajčno smetano in pito približno 25 minut pečemo na srednji legi. Pečeno pito vzamemo iz pečice, iz pekača ter postrežemo toplo ali hladno.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE