Penasta omleta s čemažem, ki vas bo navdušila

Sveži čemaž je najlažje uporabiti v kombinaciji z jajci. Omleta je hita in okusna ideja, ki bo navdušila vsakega gurmana, če jo boste pripravili po spodnjih korakih pa bo tudi penasta kot v najboljših hotelih.

Sestavine za 4 osebe

  • šopek čemaža (pribl. 150 g)
  • 100 g parmezana (v kosu)
  • 6 jajc
  • sol
  • 100 g sladke smetane
  • poper
  • sveže nastrgan muškatni orešček
  • 50 g masla
  • sveže nastrgan parmezan (po želji)

Foto: Brent Hofacker/Shutterstock

Priprava

  1. 1Pečico ogrejemo na 120 stopinj Celzija (ventilatorska pečica ni primerna).
  2. 2Čemaž operemo, do suhega otresemo in narežemo na ozke trakove. Parmezan drobno nastrgamo.
  3. 3Ločimo beljake in rumenjake ter beljake in ščepec soli z metlicami ročnega mešalnika stepemo v trd sneg. Rumenjake raztepemo s smetano, vmešamo parmezan ter začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom. Čemaž in beljakov sneg vmešamo v zmes (beljakov sneg pri tem sicer upade, vendar kljub temu poskrbi, da bo omleta pozneje rahla).
  4. 4Maslo stopimo v nepregorni ponvi s prevleko proti prijemanju. Prilijemo jajčno zmes, pokrijemo in na zelo šibkem ognju pečemo približno 8 minut. Nato ponev potisnemo v vročo pečico (na sredino) in pečemo še od 8 do 10 minut, da zmes zakrkne, znotraj pa je še vlažna.
  5. 5Omleto zvrnemo na krožnik in razrežemo na koščke kot torto. Preden jo ponudimo, jo po želji potresemo s tankimi parmezanovimi ostružki. Zraven se poda sveža listnata solata.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE