Pečen krompir z lososom

»Vsem mladim ustvarjalcem, ki v kulinarično ustvarjanje šele vstopate. Vsem veščim kuharicam in kuharjem, ki doma ustvarjate nepozabne dobrote. Naj vam bodo moji recepti v navdih,« je zapisal prehranski virtuoz Tomaž Kavčič v svoji novi knjigi Tomaž. Strinjamo se, recepti so preprosto čudoviti in tukaj pred vami.
Fotografija: Foto: Suzana Gabrijan
Odpri galerijo
Foto: Suzana Gabrijan

8 krompirjev 150 g dimljenega lososa 150 ml sladke smetane 100 g puste pasirane skute sok 1/2 limone šopek svežega drobnjaka lososove ikre sol in poper
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Krompirje razpolovimo po dolžini in iz sredine izdolbemo približno tretjino sredice krompirja. Polovice ponovno združimo v pare, vsak par zavijemo v alufolijo in položimo na papir za peko. Pečemo 40 minut, zadnjih 10 minut folijo odstranimo in krompirje pečemo odkrite, da se zlatorjavo obarvajo. Medtem 100 g lososa natrgamo na koščke in s smetano, skuto in limonovim sokom dobro zmešamo v mešalniku. Posolimo in popramo ter mešamo, dokler ne dobimo dobro povezane mase. Pečene krompirje vzamemo iz pečice in razporedimo po servirni posodi. Napolnimo jih z lososovo mešanico, nanjo damo preostale rezine lososa in vse skupaj potresemo z drobnjakom in ikrami.
za 4 osebe
Tomaž, Kuharski navdih za vsak dan, Lidl Slovenija, december 2016

Več iz te teme:

V prodaji