Narastek iz kopriv

Na koprive nas mnoge vežejo spomini bolečih in srbečih nog, ko smo kratkih hlač letali po travnikih. A pekoče zeli so odličnega okusa in dobre za zdravje. Kar pogumno z njimi na krožnik.
Fotografija:
Odpri galerijo

lonček (približno 2,5 dcl) blanširanih kopriv lonček skute lonček kuhane in ohlajene prosene kaše lonček naribanega sira 2 jajci strok česna sol in poper po okusu peteršilj ali drugo svežo začimbo
Koprivne liste operemo, nasekljamo in poparimo. Česen sesekljamo in na hitro popražimo, toliko, da zadiši. Vse sestavine pomešamo v posodi in maso vlijemo v namaščen pekač. Pečemo okoli 30 minut na 190 stopinj C, da se vrhnja plast lepo zapeče. Medtem ko se narastek peče, poskrbimo za skledo solate in pripravimo mizo.
za 2 osebi
Vrtičkanje z Metko in Tino, Metka T. Gomboc in Tina Ternjak, Založba eBesede, Ljubljana 2017.

Več iz te teme:

V prodaji