Narastek iz kopriv
Na koprive nas mnoge vežejo spomini bolečih in srbečih nog, ko smo kratkih hlač letali po travnikih. A pekoče zeli so odličnega okusa in dobre za zdravje. Kar pogumno z njimi na krožnik.
Odpri galerijo
lonček (približno 2,5 dcl) blanširanih kopriv
lonček skute
lonček kuhane in ohlajene prosene kaše
lonček naribanega sira
2 jajci
strok česna
sol in poper po okusu
peteršilj ali drugo svežo začimbo
Koprivne liste operemo, nasekljamo in poparimo. Česen sesekljamo in na hitro popražimo, toliko, da zadiši. Vse sestavine pomešamo v posodi in maso vlijemo v namaščen pekač. Pečemo okoli 30 minut na 190 stopinj C, da se vrhnja plast lepo zapeče. Medtem ko se narastek peče, poskrbimo za skledo solate in pripravimo mizo.
za 2 osebi
Vrtičkanje z Metko in Tino, Metka T. Gomboc in Tina Ternjak, Založba eBesede, Ljubljana 2017.
Koprivne liste operemo, nasekljamo in poparimo. Česen sesekljamo in na hitro popražimo, toliko, da zadiši. Vse sestavine pomešamo v posodi in maso vlijemo v namaščen pekač. Pečemo okoli 30 minut na 190 stopinj C, da se vrhnja plast lepo zapeče. Medtem ko se narastek peče, poskrbimo za skledo solate in pripravimo mizo.
za 2 osebi
Vrtičkanje z Metko in Tino, Metka T. Gomboc in Tina Ternjak, Založba eBesede, Ljubljana 2017.
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.