Najboljši hrustljavi krekerji
Že razmišljate, s čim boste postregli za praznike? Boste vztrajali pri tradicionalnih dobrotah ali ste za kaj sodobnejšega in bolj zdravega? Ne boste zgrešili, če preizkusite s preizkušeno predjedjo po receptu Nine Osenar. Preprosto odličnimi hrustljavimi krekerji.

Odpri galerijo
200 g kamutove polnovredne moke
ščep soli
žlica olivnega olja
0,5 dcl vode
mak, sezam in bučna semena za posip
Zmešamo moko sol, olivno olje in vodo, ter zmes gnetemo tako dolgo, da dobimo gladko testo. Testo narežemo na približno deset manjših kosov. Vsak kos posebej zvaljamo na debelino dveh milimetrov. Ko valjamo, lahko testo prej še potresemo z makom, sezamom ali bučnimi semeni, da se vtisnejo v testo. Pečico ogrejemo na 240 stopinj Celzija in pečemo približno 10 minut. Po želji končane krekerje obložimo s suhim paradižnikom, avokadom, rukolo in pinjolami.
Nina Osenar
Zmešamo moko sol, olivno olje in vodo, ter zmes gnetemo tako dolgo, da dobimo gladko testo. Testo narežemo na približno deset manjših kosov. Vsak kos posebej zvaljamo na debelino dveh milimetrov. Ko valjamo, lahko testo prej še potresemo z makom, sezamom ali bučnimi semeni, da se vtisnejo v testo. Pečico ogrejemo na 240 stopinj Celzija in pečemo približno 10 minut. Po želji končane krekerje obložimo s suhim paradižnikom, avokadom, rukolo in pinjolami.
Nina Osenar
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.