EKSKLUZIVNO

Mojca Mavec razkrila družinski recept za božično pojedino

Mojca Mavec nam je ekskluzivno zaupala recept za kraško prilogo vrzote, ki tradicionalno spremlja praznično polenovko, ki jo ob božiču pripravi njen oče.

Sestavine za 4 osebe

  • velika glava ohrovta
  • 7 strokov česna
  • sol
  • poper
  • oljčno olje
  • voda

Foto: Brilliant Shots/Shutterstock in osebni arhiv

Priprava

  1. 1Ohrovt operemo in narežemo na rezance.
  2. 2Česen nasekljamo in ga na oljčnem olju počasi dušimo na srednjem ognju.
  3. 3Dodamo ohrovt, solimo, popramo in počasi dolivamo malo vode.
  4. 4Kuhamo toliko časa, da se ohrovt lepo zmehča in da voda povsem izpari.
  5. 5Postrežemo kot prilogo k polenovki ali kateri drugi glavni jedi.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE