Mandlji s papriko
Malica, ki zmanjšuje holesterol? Izberite oreščke. Priporočljivo je dnevno zaužiti pest oreškov. Lahko jih dodamo k solatam, uživamo presne ali popražene skupaj z izbranimi začimbami. Odlično se izkažejo kot zamenjava za malico.
Odpri galerijo
1 beljak
1/4 žličke sladke zmlete paprike
500 g celih blanširanih mandljev
1,5 žličke grobe morske soli
V skledi z vilicami rahlo stepemo beljak in zmleto papriko, da se zmes začne peniti. Dodamo blanširane mandlje in dobro premešamo. Mandlje razdelimo v teflonska pekača. Potresemo jih s soljo in nekajkrat obrnemo, da se jih oprime. Razgrnemo jih in pečemo 30 minut. Večkrat jih obrnemo, da se ne zalepijo. Pečico izklopimo in mandlje pustimo v njej še 30 minut. Ko se povsem ohladijo, jih shranimo v nepredušno zaprt kozarec.
Okusi Sredozemlja, Cankarjeva založba
V skledi z vilicami rahlo stepemo beljak in zmleto papriko, da se zmes začne peniti. Dodamo blanširane mandlje in dobro premešamo. Mandlje razdelimo v teflonska pekača. Potresemo jih s soljo in nekajkrat obrnemo, da se jih oprime. Razgrnemo jih in pečemo 30 minut. Večkrat jih obrnemo, da se ne zalepijo. Pečico izklopimo in mandlje pustimo v njej še 30 minut. Ko se povsem ohladijo, jih shranimo v nepredušno zaprt kozarec.
Okusi Sredozemlja, Cankarjeva založba
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.