Mafini z japonskim drenom

Če vam na vrtu raste japonski dren ali se lahko dokopljete do njegovih plodov, jih izkoristite za popestritev sladic. Njihov tropski sladek okus bo klasične mafine povzdignil v nekaj čisto novega.
Fotografija: Foto: Brent Hofacker/Shutterstock
Odpri galerijo
Foto: Brent Hofacker/Shutterstock

250 g gladke moke 120 g masla 60 g sladkorja 300 g kisle smetane 1 jajce ½ zavojčka pecilnega praška 200 g plodov japonskega drena
Stopimo maslo. V večji posodi zmešamo moko in pecilni prašek. Pečico nastavimo na 170 stopinj Celzija. V drugi posodi zamešamo jajce in sladkor ter stepamo toliko časa, da dobimo kremno teksturo. Vmešamo še maslo in kislo smetano ter začnemo dodajati moko. Mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Vanjo dodamo zmečkane plodove in z maso napolnimo modelčke. Pečemo 30 minut.
za 12 mafinov
Igor Fabjan

V prodaji