Mafini z japonskim drenom
Če vam na vrtu raste japonski dren ali se lahko dokopljete do njegovih plodov, jih izkoristite za popestritev sladic. Njihov tropski sladek okus bo klasične mafine povzdignil v nekaj čisto novega.
Odpri galerijo
250 g gladke moke
120 g masla
60 g sladkorja
300 g kisle smetane
1 jajce
½ zavojčka pecilnega praška
200 g plodov japonskega drena
Stopimo maslo. V večji posodi zmešamo moko in pecilni prašek. Pečico nastavimo na 170 stopinj Celzija. V drugi posodi zamešamo jajce in sladkor ter stepamo toliko časa, da dobimo kremno teksturo. Vmešamo še maslo in kislo smetano ter začnemo dodajati moko. Mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Vanjo dodamo zmečkane plodove in z maso napolnimo modelčke. Pečemo 30 minut.
za 12 mafinov
Igor Fabjan
Stopimo maslo. V večji posodi zmešamo moko in pecilni prašek. Pečico nastavimo na 170 stopinj Celzija. V drugi posodi zamešamo jajce in sladkor ter stepamo toliko časa, da dobimo kremno teksturo. Vmešamo še maslo in kislo smetano ter začnemo dodajati moko. Mešamo, dokler ne dobimo gladke mase. Vanjo dodamo zmečkane plodove in z maso napolnimo modelčke. Pečemo 30 minut.
za 12 mafinov
Igor Fabjan
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.