Krompirjev hren
Šunka, kuhana ali pečena, jajca, hren in potica so zapovedani za veliko noč, vsaka gospodinja pa jih pripravi po svoje. Tokrat lahko hren pripravite malo drugače.
![Fotografija:](/media/images/20250130/1944791.2e16d0ba.fill-800x450.jpg)
Odpri galerijo
šest krompirjev
dve žlici belega olja
malo kisa
dve žlici naribanega hrena
žlico nasekljane čebule
žličko peteršilja
žličko soli
Krompirjev hren naredimo ga iz šestih olupljenih in v slani vodi kuhanih krompirjev. Krompir pretlačimo in zmešamo z oljem. Ko se ohladi, mu dodamo v kisu namočen hren, čebulo in peteršilj. Če nam je premočen, ga razredčimo z vodo. Po želji solimo.
Krompirjev hren naredimo ga iz šestih olupljenih in v slani vodi kuhanih krompirjev. Krompir pretlačimo in zmešamo z oljem. Ko se ohladi, mu dodamo v kisu namočen hren, čebulo in peteršilj. Če nam je premočen, ga razredčimo z vodo. Po želji solimo.
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.