Krompir in zelenjava iz pekača

Decembrski noriji običajno sledi januarska puščoba. A naj ta ne zajame tudi vaše kuhinje, dolgčas preženite z dobrotami, kot je tale! V pečici pečena krompir in zelenjava tekneta s pomako kot samostojna jed, priležeta pa se tudi kot priloga sočni pečenki.
Fotografija:
Odpri galerijo

4 veliki gomolji moknatega krompirja 3 korenčki 3 pastinaki ali peteršiljeve korenine 3 bele repice 3 majhni gomolji rdeče pese olivno olje za pokapanje sol sveže zmlet poper
Pečico ogrejemo na 210 °C. Krompir, korenček, pastinak in repice olupimo. Rdečo peso skrbno oščetkamo pod tekočo vodo (ne lupimo). Krompir prepolovimo. Korenčkom, pastinakom oziroma peteršiljevim koreninam odrežemo konce in jih po dolgem prepolovimo. Repice razrežemo na četrtine. Krompir in zelenjavo porazdelimo v velik nepregoren globok pekač. Vse obilno pokapamo z olivnim oljem, posolimo in popopramo. Pekač potisnemo v vročo pečico (na sredino) in pečemo približno 30 minut, obrnemo in pečemo še 15 minut, da se krompir in zelenjava obarvata zlato rjavo in zmehčata. Takoj ponudimo.
Za 6 oseb
Slastna varčna kuhinja, Mladinska knjiga

Več iz te teme:

V prodaji