Kremna rižota s šparglji in koprivami

Še je čas, da se dodobra najemo okusnih spomladanskih zakladov. Šparglje lahko odlično kombiniramo še z enim zelenim darilom narave, koprivami. V odlični rižoti!

Sestavine

  • 320 g riža
  • 80 g koprivnih vršičkov
  • 100 g divjih špargljev
  • 1 čebula
  • oljčno olje sol, poper
  • 3 trikotniki topljenega sira parmezan

Priprava

  1. 1V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje špargljev in kopriv.
  2. 2V kropu jih blanširamo 2–3 minute.
  3. 3Čebulo olupimo in drobno sesekljamo.
  4. 4V globlji ponvi segrejemo oljčno olje in na njem počasi prepražimo čebulo.
  5. 5Dodamo riž in ga med mešanjem posteklenimo.
  6. 6Primešamo trikotnike sira in vse skupaj zalijemo z vodo.
  7. 7Kuhamo pri nizki temperaturi približno 20 minut, proti koncu kuhanja vmešamo še sesekljane koprive in šparglje.
  8. 8Poleg rižote ponudimo sveže nariban parmezan.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE