Kremna rižota s šparglji in koprivami

Še je čas, da se dodobra najemo okusnih spomladanskih zakladov. Šparglje lahko odlično kombiniramo še z enim zelenim darilom narave, koprivami. V odlični rižoti!
Fotografija:
Odpri galerijo

320 g riža 80 g koprivnih vršičkov 100 g divjih špargljev 1 čebula oljčno olje sol, poper 3 trikotniki topljenega sira parmezan
V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje špargljev in kopriv. V kropu jih blanširamo 2–3 minute. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V globlji ponvi segrejemo oljčno olje in na njem počasi prepražimo čebulo. Dodamo riž in ga med mešanjem posteklenimo. Primešamo trikotnike sira in vse skupaj zalijemo z vodo. Kuhamo pri nizki temperaturi približno 20 minut, proti koncu kuhanja vmešamo še sesekljane koprive in šparglje. Poleg rižote ponudimo sveže nariban parmezan.

Gozdna kuhinja, Petra Kavšek, Založba Kmečki glas, 2018

V prodaji