Kremna rižota s šparglji in koprivami
Še je čas, da se dodobra najemo okusnih spomladanskih zakladov. Šparglje lahko odlično kombiniramo še z enim zelenim darilom narave, koprivami. V odlični rižoti!
Odpri galerijo
320 g riža
80 g koprivnih vršičkov
100 g divjih špargljev
1 čebula
oljčno olje sol, poper
3 trikotniki topljenega sira parmezan
V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje špargljev in kopriv. V kropu jih blanširamo 2–3 minute. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V globlji ponvi segrejemo oljčno olje in na njem počasi prepražimo čebulo. Dodamo riž in ga med mešanjem posteklenimo. Primešamo trikotnike sira in vse skupaj zalijemo z vodo. Kuhamo pri nizki temperaturi približno 20 minut, proti koncu kuhanja vmešamo še sesekljane koprive in šparglje. Poleg rižote ponudimo sveže nariban parmezan.
Gozdna kuhinja, Petra Kavšek, Založba Kmečki glas, 2018
V posodi pristavimo in zavremo vodo za blanširanje špargljev in kopriv. V kropu jih blanširamo 2–3 minute. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. V globlji ponvi segrejemo oljčno olje in na njem počasi prepražimo čebulo. Dodamo riž in ga med mešanjem posteklenimo. Primešamo trikotnike sira in vse skupaj zalijemo z vodo. Kuhamo pri nizki temperaturi približno 20 minut, proti koncu kuhanja vmešamo še sesekljane koprive in šparglje. Poleg rižote ponudimo sveže nariban parmezan.
Gozdna kuhinja, Petra Kavšek, Založba Kmečki glas, 2018
Onaplus
Postanite naš naročnik in si zagotovite dostop tudi do zaklenjenih avtorskih vsebin.